cupecoy

De 10 mooiste stranden van Sint Maarten

Het Caribische eiland Sint Maarten is een eiland dat verdeelt is in een Frans en een Nederlands gedeelte. Samen hebben ze maar liefst 37 stranden. Toen ik op het eiland woonde, heb ik ze allemaal wel een keer bezocht! Ze zijn bijna allemaal mooi, maar in dit artikel vertel ik je wat ik de 10 mooiste stranden van Sint Maarten vind.

sint-maarten-vakantie

Mullet Bay

Mullet Bay was mijn favoriete strand toen ik op Sint Maarten woonde. Het is een prachtig wit strand, met een azuurblauwe zee. Er zijn een paar lokale strand barretjes, die ook ligbedjes verhuren. Maar op het grootste gedeelte van het strand, kun je je gewoon je handdoekje neerleggen.

Op zondag is het een populair strand voor de locals, maar je kunt er altijd wel een plekje vinden. Aan de linkerkant van het strand stond ooit een hotel, die met orkaan Louis in 1995 compleet verwoest werd.

strand-sxm

Happy Bay

Happy Bay is een strand op Sint Maarten waar niet al te veel toeristen van weten. Het beste kun je eerst naar Friar’s Beach gaan en vervolgens naar Happy Bay toe lopen. Het pad start aan de rechterkant van het Friar’s Beach en het is 10 tot 15 minuten lopen. Tijdens de wandeling heb je een grote kans om leguanen te spotten.

Op Happy Bay is het optioneel is om badkleding te dragen. Maar het is een rustig strand en er is genoeg ruimte om daar geen ‘last’ van te hebben. Er is af en toe een local die wat biertjes op het strand verkoopt, maar verder zijn er geen faciliteiten.

Happy Bay is ook het strand waar het jaarlijkse house festival op Sint Maarten voor een groot gedeelte plaats vindt. Eigenlijk zie je hier niets van, behalve een cool beeld van een gezicht. Overigens was er op de onderstaande foto ook een feestje met locals, normaal is het niet zo druk.

happy-bay

Le Galion

Le Galion heeft helaas wel wat moeten verduren van orkaan Irma, maar is nog steeds een fijn strand. Hopelijk groeien de palmbomen weer terug. Het is een strand dat populair is met lokale families in het weekend. En bij kitesurfers (let op, je mag officieel niet starten vanaf het strand) en windsurfers. Er is een windsurfschool waar je lessen kunt volgen.

Verder zijn er weinig faciliteiten en is het strand vrij smal. Maar het water heeft een mooie kleur en is heel ondiep. Daarom is Le Galion ook het populairste strand bij lokale families.

sint-maarten

Baie Rouge

Baie Rouge is een strand aan de Franse kant van Sint Maarten Het strand is zo genoemd omdat het zand een licht roze kleur heeft. Het is niet altijd kalm zwemmen hier en de zee wordt snel diep. Maar het is een mooi strand, waar je ook kunt snorkelen. Als je met je gezicht naar de zee staat, kun je aan de rechterkant snorkelen.

Overigens kun je al rijdend vlak bij Baie Rouge, David’s Hole bezoeken. Dat zijn twee gaten in een rots, wat leuk is om te bekijken.

mooiste-stranden-sxm

Baie Longue / Baie Aux Prunes

In Sint Maarten zijn alle stranden openbaar, ook degene die aan een luxe resort liggen. In de buurt van Baie Longue en Baie Aux Prunes, vind je La Samanna, het duurste resort van St. Maarten. Ook zijn er enorme villa’s, waaronder een villa van Donald Trump. Maar daar kom je hier niet voor, je komt er namelijk voor de prachtige stranden. Baie Longue en Baie Aux Prunes lopen in elkaar over en zijn samen één lang strand. Met prachtig wit zand en een mooie azuurblauwe zee. Wel kan het er om de hoek bij Baie Aux Prunes, af en toe wat ruig zijn, met de juiste wind wordt er zelfs gesurft.

Er zijn geen faciliteiten (op het resort La Samanna op Baie Longue na) en er komen maar weinig mensen.

stranden-sintmaarten

Grand Case

Behalve dat Grand Case een leuk plaatsje is, waar je lekker kunt eten en kunt shoppen in de boetiekjes, heb je er ook een fijn strand. In het weekend kun je genieten van lokale kinderen die van de stijger afspringen, er zijn leuke strandtentjes om te zitten en omdat de baai zo beschut ligt kun je er behalve fijn zwemmen ook goed wakeboarden.

grand-case

Cupecoy

Cupecoy zijn drie kleine strandjes in Sint Maarten omringt door kliffen. Het grootste strandje heeft zonnebedjes en een barretje, maar op de andere vind je niets. Het is niet echt een strand om op te gaan relaxen, maar het is prachtig om te zien, zeker met de kliffen. Het is ook een goede plek om de zonsondergang te bekijken. Ook op deze standjes is badkleding optioneel.

cupecoy

Maho Beach

Maho is het meest beroemde strand in Sint Maarten. En is het strand waar vliegtuigen dicht over je heen vliegen als ze landen en waar je wordt weggeblazen door de jetblast als ze opstijgen. Echt leuk om een keer mee te maken. Als je graag wilt zwemmen en relaxen, dan zou ik een ander strand uitkiezen. Meer informatie over Maho Beach kun je vinden in het volgende artikel.

sint-maarten-vakantie

Orient Bay

Orient Bay is een ontwikkeld strand aan de Franse kant van het Sint Maarten, waar je allerlei watersporten kunt doen. Ook is dit het populairste strand voor kitesurfers. Er zijn veel strandbarretjes en je kunt een strandbed huren. Maar je vindt er ook genoeg plekjes om met je handdoek op het strand te liggen. Orient Bay is hard geraakt door de laatste orkaan, Irma, maar langzaam gaat alles weer open.

Dit is niet mijn favoriete strand op het eiland, omdat het wat meer ontwikkeld is. Maar voor veel mensen is dit juist wel hun lievelingsstrand. Zo zie je maar dat er voor iedereen wel een passend strand te vinden is op Sint Maarten.

Petites Cayes

Helemaal in het noorden van het eiland vind je het strand Anse Marcel. Daar vind je een hotel, maar omdat alle stranden openbaar zijn, kun je er naar binnen. Bij het strand van Anse Marcel kun je fijn zwemmen omdat het beschut ligt.

Om bij het strand Petites Cayes te komen, parkeer je je auto op het parkeerplaats vlak voor de slagboom naar Anse Marcel of op het parkeerterrein van het hotel. Vervolgens hike je in 30 minuten naar het strand van Petites Cayes toe. Je hebt een prachtig uitzicht over het strand, vlak voordat je het bereikt. De zee is vaak te ruig om er te zwemmen. Als er golven zijn, dan is dit het beste strand om te surfen. Maar het is een mooi natuurlijk strand, waar weinig mensen naar toe gaan.

Overigens kun je ook nog een stukje verder lopen, naar nog een ander strand. Om er een echte hike van te maken.

stranden-stmaarten

Meer lezen over Sint Maarten?

Lees dan ook:

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie