pic-paradis

De mooiste wandelingen van Sint Maarten

Sint Maarten staat vooral bekend om zijn mooie stranden, de lekkere cocktails die je er kunt drinken en het zonnetje. Maar ook als je liever actief bent tijdens je vakantie, zit je op St. Maarten goed. Er zijn veel opties om actief te zijn op het water, maar wist je ook dat je goed kunt wandelen op St. Maarten? In mijn vier jaar dat ik in St. Maarten woonde, heb ik flink wat gewandeld. Lees snel verder voor de mooiste wandelingen van Sint Maarten.

Tip: download de app Maps.me. Hiermee kun je op de vooraf gedownloade kaartjes, offline je weg vinden.

wandelen-stmaarten

Natural Pools

De Back Bay Trail brengt je naar de natural pools. Het is een leuke, niet zware wandeling, waarbij je de ruige kust van Sint Maarten kunt zien. Je begint de hike in de wijk Pointe Blanche. Dat is een middenklasse wijk, achter de cruise schip haven. Omdat ik zo’n 1,5 jaar in deze wijk woonde, heb ik de wandeling vaak gemaakt.

st-maarten-wandelen

Je doet er ongeveer 20 minuten over om naar de natural pool toe te lopen. Onderweg loop je langs de ruige kust, kom je berggeitjes tegen en waarschijnlijk wat leguanen. Met de verfrissende oceaan wind, is de wandeling prima te doen. De natural Pool is een klein stukje afgeschermde oceaan, dat een natuurlijk bad vormt. Je kunt hier op een rustige dag zwemmen, maar kijk wel uit. Er zitten namelijk veel zee-egels op de rotsen. Ook als je niet gaat zwemmen, is de wandeling hier naartoe echt de moeite waard.

Na de natural pool kun je ervoor kiezen om terug te lopen of verder te wandelen naar Iguana Bay. Naar het strand toe is het ongeveer nog een half uur lopen, wel met een kleine klim. Als je op Iguana Bay bent aangekomen, kun je als je dat wilt ook hier weer even het water induiken voordat je verder loopt. Vanaf Guana Bay loop je in ongeveer 50 minuten weer terug naar Philipsburg. Als je ervoor kiest om een loop te maken en niet terug te lopen, dan kun je het beste je auto bij Bobby’s Marina in Philipsburg parkeren. Waar je dan begint en eindigt. Dan duurt de totale wandeling overigens ruim 2 uur.

wandelen-sint-maarten

Sentry Hill Trail

De Sentry Hill Trail is een hike naar het hoogste punt (341 meter) van St. Maarten. De hike duurt in totaal zo’n 3,5 uur. De start vind je vlak bij de Carrefour supermarkt op het Nederlandse deel. Je ziet hier een bordje dat je kunt volgen. Het pad is niet heel goed onderhouden, dus ik raad je aan om goede schoenen en een lange broek aan te trekken. Natuurlijk kunnen water en zonnebrand ook niet ontbreken. Je loopt op de heenweg omhoog, het is vrij stijl, maar als je gemiddeld fit bent is het zeker te doen. Wat niet zo fijn is, zijn al de prikkelplanten, stenen en cactussen onderweg. Toen ik er was heb ik ze niet gezien, maar er schijnen nu redelijk wat spinnen in de struiken te zitten.

Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. En kun je de buureilanden ook zien. Wauw! Sinds een paar jaar is er een platform op het hoogste punt, waar de steilste zipline ter wereld is gebouwd. Helaas heb je dit uitzicht dus niet meer voor je alleen. Probeer in ieder geval een dag uit te kiezen zonder cruise schepen in de haven.

Voor de terugweg kun je ervoor kiezen om dezelfde weg terug te lopen. Of je kunt doorlopen naar Sint Peter Hill. Vanaf daar kun je vanaf het dorpje St. Pieters de dollar bus naar je auto te pakken of terug te lopen.

hiken-sintmaarten

Pic Paradise

Terwijl Sentry Hill het hoogste punt is op het Nederlandse deel, is Pic Paradise de hoogste top op heel het eiland. Het is leuk om naar de top te hiken. De totale hike duurt ongeveer 2 tot 3 uur (naar boven en terug) en is op sommige stukken best pittig. Maar het is goed te doen voor iemand met een gemiddelde fitheid. Zorg er wel voor dat je goede schoenen aandoet, neem genoeg water mee en zorg voor zonnebrand (ook al loop je een groot gedeelte in de schaduw).

stmaarten-reizen

Je begint de hike bij Loterie Farm, waar je na de hike heerlijk kunt relaxen. Aan het prachtige zwembad (niet goedkoop) of met een cocktail en wat tapas in het restaurant. Je moet € 5 euro betalen om de hike te mogen maken, maar daarvoor krijg je wel een kaartje mee. Zorg ervoor dat je in ieder geval het uitzichtpunt op de heenweg niet overslaat, dit is super mooi! Er zijn twee verschillende paden die je kunt kiezen, waarbij degene door de jungle (rechtdoor) een stuk zwaarder is. Je kunt ervoor kiezen om op de terugweg de andere weg te nemen of langs de autoweg terug te lopen.

Wat bijzonder is aan de hike, is dat je loopt door een groen jungleachtig bos. Dit is best bijzonder in Sint Maarten. Ook kom je met een beetje mazzel aapjes tegen.

pic-paradis

Meer wandelingen op Sint Maarten

Dit waren mijn drie favoriete wandelingen van Sint Maarten. Overigens zijn er ook toffe wandeling te maken naar en op de stranden. Zo kun je het eilandje Pinel rondlopen, naar de rustige stranden van Petite Cayes toelopen of in 15 minuten Happy Bay bereiken vanaf een ander strandje. Meer over deze wandelingen lees je in mijn artikel over de mooiste stranden van Sint Maarten.

Als je benieuwd bent welke wandelingen je nog meer kunt maken, kun je een kijkje nemen op de website Avenzamaps. Hier kun je de 10 officiële wandelingen van Sint Maarten vinden.

stranden-stmaarten

Andere toffe activiteiten op Sint Maarten

Wil je meer lezen over Sint Maarten?

Lees dan ook:

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie