werken-jachten

Geld verdienen tijdens je reis – 7 manieren

Reizen kost geld, maar het is is wel ontzettend tof om te doen. En zijn mooie herinneringen niet één van de beste dingen om je geld aan uit te geven? Mocht je niet genoeg geld hebben om langere tijd te reizen, maar je dat wel wilt, dan kun je natuurlijk ook een manier vinden om geld te verdienen tijdens het reizen. Of je kunt zelfs van reizen je werk maken. Ben je benieuwd naar de beste tips om tijdens en met je reis geld te verdienen? Lees dan snel verder.

7x Geld verdienen tijdens je reis

Dit zijn goede manieren op geld te verdienen tijdens je reis.

1. Werken als duikinstructeur

Willen we niet allemaal van onze hobby ons werk maken? Als je gek bent op duiken, dan kun je overwegen om duikinstructeur te worden. Niets is leuker dan het overbrengen van je passie op andere mensen en zelf ook elke dag te doen wat je leuk vind. Weet wel dat de meeste duikinstructeurs het werk doen vanwege de toffe levensstijl en de mooie duiken en niet zozeer voor het geld. Je gaat er niet rijk van worden. Ik heb gewerkt als duikinstructeur in Sint Maarten en dat was misschien wel mijn leukste baan tot nu toe. Wil je meer weten over hoe je duikinstructeur kunt worden? Lees dan dit artikel.

Overigens kun je van nog meer hobby’s je beroep maken. Wat dacht je van het geven van yoga les, mensen leren kiten op het water of in de sneeuw mensen leren skiën.

werken-reizen

2. Werken op superjachten

Het werken op superjachten spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Ook hebben veel mensen het idee dat het één grote vakantie is. Dat is het helaas niet, het is keihard werken. Maar je krijgt wel goed betaald, werkt op zee, krijgt kost en inwoning, vaart naar de mooiste bestemmingen en je hebt vrije dagen op prachtige plekken. Ik werk inmiddels al een paar jaar samen met mijn vriend op superjachten. Wil je meer weten over het werken op superjachten? Lees dan dit artikel.

werken-superjacht

3. Cruise de wereld rond

Op het eiland Sint Maarten heb ik veel mensen ontmoet die op cruiseschepen werken. Je hebt veel verschillende soorten banen die je kunt doen zonder een specifieke opleiding (op een verplichte cursus van 5 dagen na). Van werken in het casino, als fotograaf aan de slag gaan tot het schoonmaken van de kamers. En met een beetje mazzel heb je vrije dagen in de leukste plekken. Je kunt dan van de boot af en zelf toerist spelen. Maar het is niet alleen maar leuk. Je bent een lange tijd van huis, je maakt lange dagen en de sfeer aan boord is niet altijd even goed.

werken-reizen

4. Start een blog

Is schrijven iets wat je leuk vindt om te doen? Lijkt je het leuk om andere mensen met jouw verhalen te kunnen inspireren? Misschien is het schrijven van een blog dan wel wat voor jou! Een blog beginnen is niet zo moeilijk als je misschien denkt, alhoewel er best veel tijd in kan gaan zitten. Maar als je iets doet wat je leuk vindt, is dat niet zo erg toch? En wist je dat je er ook nog geld mee kunt verdienen? Zo heb ik onlangs nog een artikel geschreven voor een influencer marketingbureau. Mocht je inspiratie willen opdoen voor onderwerpen waarover je kan bloggen, neem dan een kijkje op de startpagina van blogoverzicht.

5. Geld verdienen op reis: geef Engelse les in Azië!

Tijdens het reizen in Azië heb ik veel mensen ontmoet die Engelse les gaven. Ervaring heb je niet nodig en de meeste Nederlanders spreken goed genoeg Engels. In veel landen zitten ze te springen om mensen die Engelse les kunen geven.

Maar waar kun je dan Engelse les gaan geven? De populairste landen zijn Zuid-Korea, Japan, Taiwan en China. Dat komt omdat de salarissen in deze landen hoog liggen en je er een hoge levenskwaliteit hebt. Het is namelijk zo dat je met een fijn en comfortabel leven in die landen, nog steeds gemiddeld 40 tot 50% van je salaris over houdt. De landen Vietnam en Thailand zijn ook populaire landen. Je verdient er stukken minder, maar het leven in die landen is misschien wel wat relaxter. Je vakanties kun je gebruiken om met een goedkope vlucht meer van Azië te ontdekken.

Een handig certificaat om te halen als je Engelse les gaat geven in het buitenland is het TEFL certificaat. Zonder het TEFL certificaat kan het lastig zijn om een baan te vinden. Zeker in de populaire landen. TEFL staat voor Teaching English as a Foreign Language. Je kunt de cursus bij veel verschillende scholen volgen, maar ze zijn niet allemaal even goed, dus zorg ervoor dat je je research doet voordat je aan een cursus begin.

laos-reisroute

6. Werken in Nieuw-Zeeland of Australië

Ben je tussen de 18 en 30 jaar oud? En lijkt het je tof om Australië of Nieuw-Zeeland echt te leren kennen? Dan is rondreizen en werken met een working holiday visum (WHV afgekort) misschien wel wat voor jou. Je verdient in Australië wat meer dan in Nieuw-Zeeland, maar in beide landen is het een goede optie. Als je aan het werk bent, krijg je het minimum loon (wat best een redelijk bedrag is) en kun je sparen omdat je weinig kosten hebt. Vaak zit kost en inwoning er namelijk bij. Nadat je een tijdje gewerkt hebt, kun je dus lekker het land verder ontdekken. Met wat extra geld op zak.

7. Werk in een hostel

Tijden mijn reizen sliep ik vaak in hostels. Dit deed ik omdat ik alleen reisde en hostels perfect zijn om andere reizigers te leren ontmoeten. In veel hostels is het mogelijk om een paar weken te blijven voor kost en inwoning. Daar staat dan tegenover dat je als vrijwilliger werkt en meehelpt met het draaiende houden van het hostel. Dit kan fijn zijn als je langer op één plek wilt blijven, zonder veel geld uit te geven. Ook is het vaak gezellig, omdat je veel reizigers zult leren kennen.

Je ziet dat er veel manieren zijn om tijdens het reizen geld te verdienen of tenminste geld te besparen. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Zo heb ik zelf ook nog op een excursie boot gewerkt in Sint Maarten. Elke dag gingen we met toeristen de Caribische zee op, om ze een leuke dag te bezorgen. Met snorkelen, zwemmen en relaxen op de mooiste stranden. Zo zie je maar, opties genoeg.

Meer lezen over geld verdienen op reis?

Lees dan ook:

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie