reizen-2022

Waar moet je naartoe reizen in 2022?

We weten natuurlijk allemaal dat de afgelopen twee jaar geen geweldige reisjaren waren. Hopelijk wordt 2022 een jaar dat we de wereld weer wat meer kunnen ontdekken. Niet alleen voor ons reizigers, maar ook voor de locals in landen waar toerisme een belangrijke inkomstenbron is. Elk jaar stelt de Lonely Planet een top 10 op met de ultieme landen, regio’s en steden om te bezoeken in het komende jaar. Ik ben dol op reizen en lijstjes, dus elk jaar ben ik weer benieuwd wat er in staat. Dit zijn ze dan, de ultieme plekken om naar toe te reizen in 2022 volgens de experts van de Lonely Planet.

musthaves-reizen

Top 10 landen om naartoe te reizen in 2022

1. De Cookeilanden
Vijftien eilanden in de Grote Oceaan vormen samen de Cookeilanden. Het ultieme vakantieparadijs met mooie witte stranden, helderblauw water, palmbomen en een groen binnenland op sommige eilanden. Van alle landen in dit top 10 lijstje trekken de Cookeilanden mij eigenlijk het minst.

2. Noorwegen
Zelf heb ik nog geen enkel land in Scandinavië bezocht, maar Noorwegen met zijn fjorden lijkt mij prachtig!

3. Mauritius
Ik heb het even moeten opzoeken, want van Mauritius wist ik eigenlijk niet veel. Ja, dat er luxe resorts zijn en mooie witte stranden. Wat voor mij als een verassing kwam, was dat het binnenland er zo groen en tropisch uitziet. Mijn vriend zou overigens heel graag naar Mauritius toe willen, want het staat bekend als een goede kitsurf plek. Je vindt Mauritius in de Indische Oceaan, ruim 855 kilometer ten oosten van het eiland Madagaskar.

4. Belize
Belize is een land waar ik mij al een paar keer in verdiept heb, voor een eventuele reis. Het land ligt in Midden-Amerika en je kunt het goed combineren met een bezoek aan de landen Mexico en Guatemala. Het binnenland is bedekt met jungle en vanaf het eiland Caye Caulker kun je behalve relaxen ook prachtig duiken en snorkelen. En wist je dat de officiële taal er Engels is en het land een Caribische sfeer heeft? De sfeer schijnt er compleet anders te zijn dan in de Spaanstalige buurlanden.

5. Slovenië 
Slovenië is een klein land, maar met een prachtige natuur en veel toffe outdoor activiteiten. Een land dat bij mij ook op mijn lijstje staat! Maar ik zie mijzelf er niet naartoe reizen in 2022, er staan nog een paar landen hoger op de bucket list.

6. Anguilla 
Anguilla is een Caribisch eiland waar ik 1,5 jaar lang bijna dagelijks kwam! Het eiland ligt namelijk op een half uur varen vanaf St. Maarten, waar ik werkte op een boot. Met die boot vaarden we vier keer per week naar het buureiland Anguilla toe. Anguilla is een eiland met prachtige witte stranden en luxe resorts. Op het eiland zelf verblijven is vrij prijzig, maar vanaf St. Maarten kun je het eiland met een boot trip bezoeken of je kunt de ferry nemen en vervolgens het eiland ontdekken met een huurauto. Als je meer wilt weten over dit eiland, lees dan zeker mijn blog over Anguilla.

anguilla-stranden


7. Oman
Oman is nog een vrij onbekend reisland in het Midden-Oosten. Maar wat ik er zo over lees, is het echt de moeite van het ontdekken waard! Er is heel weinig criminaliteit, de natuur is er gevarieerd en mooi en ook cultureel valt er van alles te ontdekken. Ook is het bijna overal toegestaan om wild te kamperen, dus ook voor avontuur kun je er terecht. Het klinkt verassend leuk!

8. Nepal
Nepal is een prachtig land, waar ik een maand lang doorheen ben gereisd. Het is het ultieme hike land, de mensen zijn vriendelijk, je kunt er neushoorns spotten en ook cultureel is het een heel interessant land. Het is een land dat ik zeker nog een keer wil bezoeken. Na een zware aardbeving in 2015 en de Corona crisis, kan Nepal het toerisme goed gebruiken. Hopelijk gaat het weer mogelijk worden voor iedereen om naar Nepal toe te reizen in 2022.

reizen-in-2022

9. Malawi 
Malawi is een land in Afrika, waar ik jaren geleden samen met mijn ouders en zus door heen reisden met een groepsreis. Het is een land met veel verschillende soorten landschappen, waaronder het drie na grootste meer van Afrika. Ook kun je er op safari, zijn de locals vriendelijk en hoef je het land niet met veel toeristen te delen.

reizen-in-2022

10. Egypte
Egypte heb ik een paar keer bezocht, omdat je er mooi kunt duiken! Het water is helder en de kleuren van het koraal zijn prachtig. Helaas is Egypte geen onbekend land meer voor duikers en werd het er steeds drukker. Daarom zou 2022 wel eens een goed jaar kunnen zijn om er naartoe te gaan, de onderwaterwereld heeft nu even een adempauze gehad. Behalve duiken en snorkelen, valt er natuurlijk nog veel meer te zien in Egypte. De sfinx, de piramides en de tempels staan op de bucketlist van veel reizigers.

reizen-2022

Top 10 steden om naartoe te reizen in 2022

Hieronder zie je de top 10 steden om, volgens de Lonely Planet, naartoe te reizen in 2022. Op nummer 1 vind je Auckland, waar ik een paar jaar geleden tijdens kerst was. De stad zelf vond ik toen eerlijk gezegd niet zo bijzonder, maar de omgeving daarentegen… wauw! Nieuw-Zeeland is een prachtig land en Auckland is denk ik een fijne stad om te wonen. En wat ik heb begrepen van mensen die er wonen, is dat de stad de laatste jaren steeds leuker wordt.

waar-naartoe-reizen-in-2022

De ander steden van het lijstje heb ik nog niet bezocht. Maar Dublin lijkt mij de leukste stad van het lijstje!

1. Auckland, New Zealand
2. Taipei, Taiwan
3. Freiburg, Germany
4. Atlanta, USA
5. Lago, Nigeria
6. Nicosia/Lefkosia, Cyprus
7. Dublin, Ireland
8. Mérida, Mexico
9. Florence, Italy
10. Gyeongju, South Korea

Top 10 regio’s om naartoe te reizen in 2022

In dit lijstje staan voor mij allemaal regio’s waar ik nog niet ben geweest. Vancouver Island en de regio Westfjords in Ijsland zouden mijn keuze zijn als ik nu moet kiezen. Beren en orka’s spotten in Vancouver eiland lijkt mij geweldig! In Alaska vond ik dat ook super tof. IJsland is het land dat op mijn Europese bucketlist op nummer 1 staat!

1. Westfjords, Iceland
2. West Virginia, USA
3. Xishuangbanna, China
4. Kent’s Heritage Coast, UK
5. Puerto Rico
6. Shikoku, Japan
7. Atacama Desert, Chile
8. The Scenic Rim, Australia
9. Vancouver Island, Canada
10. Burgundy, France

denali-np

Welke landen ga ik naartoe reizen in 2022?

Naar welke landen ik uiteindelijk toega in 2022 weet ik niet. Helaas valt het niet te plannen met het werken op superjachten. Nu ben ik in Newport in Amerika. En één ding is zeker, over drie weken moeten mijn vriend en ik Amerika even verlaten voor ons visum. Dus er zit een vakantie / reis aan te komen! Waarheen en voor hoe lang weten we alleen nog niet. Maar Mexico en Guatemala lijken mij het tofst. De gidsen van de Lonely Planet liggen in ieder geval al klaar voor die landen. Een ‘vakantie’ in Nederland staat natuurlijk ook op de planning voor 2022.

Waar zou jij graag naartoe willen reizen in 2022 als de hele wereld weer open zou zijn?

reizen-2022

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 comments