mooiste-stranden

De 10 mooiste stranden die ik heb bezocht

Wil jij ook graag even wegdromen en je bucketlijst weer wat langer maken? Dat gaat zeker lukken met deze prachtige stranden! Zonnebadend op een strand zul je mij maar weinig tegenkomen, maar toch ben ik dol op stranden. Van een strandwandeling word ik heel blij, ik vind het heerlijk om een duik te nemen in warm water, te genieten van gekleurde visjes tijdens het snorkelen en aan het eind van de dag de zonsondergang te bekijken met mijn voeten in het zand. In dit lijstje vind je mijn top 10 van de mooiste stranden die ik buiten Europa heb bezocht, in willekeurige volgorde.

stranden

Halona Cove op Oahu, Hawaii

Eén dag hadden we om het eiland Oahu te ontdekken. We reden het groene eiland rond, aten de lekkerste garnalen en zagen de locals surfen. Aan het einde van de dag kwamen we net op tijd aan voor de zonsondergang op het prachtige strand van Halona Cove. Het water is wat ruig om relaxt te zwemmen, maar voor mij was dit strand echt hoe ik Hawaii voor mij zag!

mooiste-stranden

Railey Bay, Thailand

Railey Bay is een schiereiland dat je makkelijk kunt bereiken vanaf Krabi en waar je volgens velen het mooiste strand van Thailand vindt. Ik vind het maar lastig kiezen, want er zijn zoveel heerlijke stranden! Toch snap ik zeker wel waarom de stranden van Raily Bay vaak genoemd worden als mooiste stranden van Thailand. De stranden worden namelijk omlijst door hoge kliffen. Dat zorgt er ook voor dat de stranden populair zijn bij klimmers. Toen ik er was had ik als plan om een klimcursus van een paar dagen te volgen. Helaas had ik na een halve dag klimmen al zo veel spierpijn, dat een cursus echt niet ging lukken. Ik verbleef toen bij Tonsai Beach, één van de stranden dat omgeven wordt door machtige kliffen.

Helaas is Railey geen geheim meer en wordt het behoorlijk overspoelt met toeristen. Wat ik je dan ook zou aanraden is om er vroeg heen te gaan of om er te overnachten.

railey

Omdat ik nou eenmaal niet zo goed ben ik kiezen, kan ik het niet laten om ook nog een strand op het eiland Koh Phangan te noemen. Hieronder zie je het strand Bottle Beach. Een prachtig en nog redelijk rustig strand, waar je een bootje naartoe kunt nemen of waar je naartoe kunt hiken.

Koh-Phangan

Veel stranden op de Filipijnen

De Filipijnen is het land waar ik tot nu toe de mooiste stranden heb gezien. Wat dacht je bijvoorbeeld van het strand op de onderstaande foto? Samen met mijn vriend heb ik er zelfs een nachtje geslapen in een tent. Nadat we genoten hadden van de mooie zonsondergang, zagen we de mooiste zeevonk in het water. We gingen een stukje het water in en het water lichtte op bij elke beweging die we maakten. Zo mooi en bijzonder! Dit strand vind je vlakbij El Nido.

Filipijnen-reisroute-tips

Als je gek bent op Expeditie Robinson heb ik een goede tip voor je! Tijdens de 3 tot 5 daagse boottocht vanaf het eiland Palawan naar El Nido vaar je door het gebied waar Expeditie Robinson vroeger vaak is opgenomen. Veel eilanden zijn onbewoond, het zand voelt aan als poeder, het water is kraakhelder en de wuivende palmbomen zorgen voor de nodige schaduw.

Duikers eiland Sipadan

Sipadan is een klein eilandje voor de kust van Maleisisch Borneo, waar ik prachtige duiken heb gemaakt. Tegenwoordig kun je niet meer op het eiland zelf verblijven, maar verblijf je op het eilandje Mabul dat er vlakbij ligt. Sipadan zelf is beschermd en ook het aantal duikers per dag is nu gelimiteerd. Ik heb dan ook enorme mazzel gehad, omdat ik er twee keer met mijn ouders ben geweest in de tijd dat je nog wel op het eiland zelf kon slapen. Gelukkig is het buureiland Mabul ook niet verkeerd om te verblijven!

sijadan

Abel Tasman Park, Nieuw-Zeeland

Tijdens mijn wereldreis van een jaar, kwamen mijn ouders mij opzoeken in Nieuw-Zeeland. Waar we een paar weken lang door het prachtige Zuidereiland heen reden. Daar hebben we onder andere een drie daagse hike door het Abel Tasman Park gemaakt. Ik wist van tevoren al wel dat de natuur in Nieuw-Zeeland prachtig is, maar dat het ook zulke mooie stranden had, dat wist ik niet!

mooie-stranden
Nieuw-Zeeland

De Falkland Eilanden

Tijdens mijn werk op superjachten had ik het geluk om een paar dagen op de Falkland Eilanden te zijn. De Falkland Eilanden zijn een eilanden groep voor de kust van Argentinië in de Zuidelijke Atlantische Oceaan. Het is een Brits Overzees gebiedsdeel, wat dunbevolkt is en waar de natuur prachtig is! Op de onderstaande foto zie je een strand op het hoofdeiland Oost-Falkland. Het strand is wit, de kleuren van het mos steken er prachtig bij af en er lopen zelfs pinguïns!

mooiste-stranden-ter-wereld

Anguilla

Ik heb al behoorlijk wat mooie Caribische stranden gezien, maar de mooiste heb ik misschien wel op het eiland Anguilla gezien. Anguilla is een eiland dat je vanaf St. Maarten in een half uur varen kunt bereiken. Je kunt natuurlijk op het eiland zelf verblijven, maar je kunt de mooie stranden ook bezoeken tijdens een boottrip of voor een dagje een auto huren en het eiland rondrijden. Het is een eiland waar je naartoe gaat om te relaxen, te verblijven in luxe accommodatie en lekker te eten.

De mooiste stranden zijn Maundays Bay, Little Bay en Shoal Bay East. Andere prachtige stranden vind je op de eilandjes Prickley Pear, Sandy Island en Dog Island die je met de boot vanaf Anguilla kunt bezoeken. Overigens zijn er op het eiland St. Maarten ook genoeg mooie stranden te vinden, mijn top 10 vind je hier.

anguilla
anguilla-stranden

De Galapagos eilanden – La Loberia

Dat je veel wilde dieren tegenkomt op de Galapagos Eilanden spreekt natuurlijk voor zich, maar dat je er ook prachtige stranden hebt, dat wist ik van tevoren eigenlijk niet. Op deze stranden ben je trouwens niet vaak alleen… Dan heb ik het niet over honderden mensen zoals op het strand in Spanje, maar over de dieren waarmee je het strand deelt. Bij La Loberia op het eiland San Cristobal kun je zelf deze leuke dieren bekijken. Buiten de zeeleeuwen is het ook gewoon een prachtig strand trouwens!

galapagos-stranden
mooiste-stranden-galapagos
mooie-stranden

N.P. Tayrona in Colombia

In het nationale park Tayrona vind je een paar mooie stranden, waarvan Cabo San Juan misschien wel de mooiste is. Om er te komen moet je ongeveer 1,5 uur lopen vanaf de ingang van het nationale park, maar dat is zeker geen straf. Wat ik je zou aanraden is om minstens 1 nachtje in het park te slapen, omdat het strand overdag best druk kan worden met toeristen.

tayrona

San Blas eilanden – Panama

Werken op een superjacht is hard werken, maar het heeft zeker ook pluspunten. Zoals die keer dat we met gasten een week lang door de San Blas regio vaarden. Helaas was ik het grootste gedeelte van de week gewoon hard (binnen) aan het werk. Maar de dag voordat de gasten kwamen en de dag dat ze vertrokken hadden we tijd om zelf van de eilanden te genieten. En zeg nou zelf, de onderstaande foto is waar je aan denkt bij een tropisch eiland, toch?

Ook zonder jacht, zelfs als backpacker, kun je de eilandengroep prima bezoeken. Tijdens de populaire zeiltrip vanaf Colombia naar Panama of andersom bezoek je de eilanden. De grensovergang over land is onveilig, dus vliegen of varen is de enige manier om tussen de landen te reizen. Ook als je alleen het land Panama bezoekt, moet je zeker een boottocht naar de San Blas eilanden maken.

de-mooiste-stranden

De mooiste stranden die ik nog ga bezoeken…

Welke mooie stranden ik nog ga bezoeken weet ik niet. Maar ik weet zeker dat het er nog vele zullen zijn!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 comments