eifel-duitsland

Achter de schermen van Awaywego- deel 4

Ben je benieuwd wie de blogger is achter Awaywego? In deze persoonlijke blog vertel ik je meer over wat mij bezig houd. Mijn vorige update is alweer even geleden. Ik was toen 32 weken zwanger en net terug van een paar dagen Sardinië. Nu heb ik een zoontje die alweer 9 maanden oud is en heb ik een aantal toffe buitenland avonturen in de planning staan! In deze blog deel ik met jullie hoe het bloggen gaat, wat ik de afgelopen tijd heb gedaan en wat ik de komende tijd nog allemaal ga doen.

Moeder worden

Alweer negen maanden ben ik de trotse mama van Jake. Jake is een enorme avonturier, die niet stil kan zitten. Hij heeft het druk met ontdekken, houdt enorm van buiten zijn en is dol op water. Baby zijn vindt hij dan ook maar niets, hij kruipt inmiddels alweer een paar maanden en loopt langs de bank. Ik ben heerlijk van hem aan het genieten. Hoe mooi is het om de verwondering op zijn koppie te zien, als hij weer iets nieuws ontdekt! Hij heeft elke dag weer nieuwe mini avonturen! En over het slaapgebrek zullen we het maar gewoon niet hebben, want tja slapen is dan weer niet zijn ding. Verder is het cliché waar, het gaat allemaal snel, dus probeer ik lekker veel tijd met hem door te brengen. Want voordat we het weten zwaaien we hem uit, terwijl hij met zijn backpack alleen in het vliegtuig stapt.

Op Awaywego zal ik natuurlijk ook wat blogs gaan schrijven over het reizen met een baby/klein kind. Zoals bijvoorbeeld over het vliegen met een baby. Maar de rest van mijn blogs zullen gaan over de bestemmingen zelf en zullen vol staan met tips die voor iedereen handig en leuk zijn!

moeder

Naar de Eifel in Duitsland

Met mijn familie gingen we een weekje naar de Eifel in Duitsland. Voor het eerst op vakantie met een baby en dat ging heel goed! Hij sliep tijdens de wandelingen in de draagzak, hij vond de auto prima en ook het huisje met iedereen vond hij gezellig.

We verbleven bij Roompot, het Eifelpark Kronenburger See, wat lekker centraal gelegen was. Vanuit daar hebben we een aantal uitstapjes gemaakt:

  • Monschau, een leuk en schattig plaatsje. Echt een aanrader om te bezoeken als je naar de Eifel toegaat!
  • We hebben een prachtige wandeling gemaakt in de Teufelsschlucht, oftewel de Duivelskloof. Ik was echt onder de indruk van dit gebied!
  • We wandelden naar Wasserfall Dreimühlen. Een makkelijke wandeling, naar een mooie kleine waterval.
  • Onze accommodatie was vlakbij het plaatsje Kronenburg. Door het bos wandelden we hier naar toe. Een typisch Duits Middeleeuws plaatsje waar we stopten voor wat taart.
  • Het Wild en Erlebnispark, Wildpark Daun hebben we ook bezocht. Je kon hierbij een korte ‘safari’ rijden met je eigen auto, er was een leuke speeltuin voor de kinderen en een bos met berber makaken. De safari viel een beetje tegen, maar de speeltuin en het bos waren leuk!

Verdere plannen voor dit jaar

We hebben een hoop toffe plannen voor de rest van het jaar!

IJsland

Over een week vliegen we voor twee weken naar IJsland toe. Daar hebben we een auto gehuurd en rijden we via de ringroad een rondje door dit prachtige land. Ik heb er veel zin in en de planning ligt al klaar. Al moeten we met de kleine maar even kijken hoeveel we uiteindelijk kunnen zien en doen. We gaan in ieder geval genieten!

Een maand naar Mallorca

Mijn vriend gaat tijdelijk werken op een superjacht op Mallorca. De jacht gaat het water uit en er moet flink wat aan gebeuren. Terwijl mijn vriend aan het werk is, gaan Jake en ik samen van het eiland en het zonnetje genieten. Mallorca is voor mij bekend terrein en ik ben gek op het eiland! Ik hoop dat we tegen die tijd nog lekker weer hebben, zodat we vaak naar het strand toe kunnen gaan en veel buiten kunnen zijn.

bergdorpjes op Mallorca

Zuid-Afrika

Ook Zuid-Afrika staat op de planning om te bezoeken voor een paar weken. Mijn vriend komt daar namelijk vandaan en we willen de kleine natuurlijk ook aan zijn familie showen. Wanneer we precies gaan weten we nog niet, maar het zal waarschijnlijk rond het einde van het jaar worden.

demol-2023

Hoe gaat het met Awaywego?

Het bloggen voor Awaywego heeft de afgelopen tijd op een laag pitje gestaan. Ik vind het lastig om het bloggen te combineren met een baby en het lesgeven op een basisschool, wat ik ook weer heb opgepakt. Helaas is het slapen van de kleine ook echt een dingetje, waardoor ik erg weinig energie had en overdag ook geen tijd had. Toch heb ik wat blogs kunnen schrijven, heb ik een aantal betaalde opdrachten gehad, een samenwerking gehad met Seychellen vakantie en zelfs een aantal gastblogs geschreven voor collega reisbloggers. Nu het slapen van de kleine wat beter gaat, hoop ik nog meer te kunnen schrijven. En ook vooral aan de andere zaken te werken, die er helaas ook bij komen kijken. Zo moet ik nodig is mijn structuur van de website aanpassen, een aantal technische fouten eruit halen, meer gastblogs schrijven en al mijn oude blogs updaten en nalopen.

Een paar toffe blogs die ik de afgelopen tijd heb geschreven

Goed gelezen blogs van de afgelopen tijd

En op stipt met nummer één stond mijn blog over de locaties in Zuid-Afrika van de Mol 2023. Inmiddels wordt die natuurlijk wat minder gelezen, maar toen het programaa Wie is de Mol werd uitgevonden, was deze blog echt een hit!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.