actief-palma

Actief op Mallorca – de leukste activiteiten

Mallorca is een eiland waar je behalve kunt relaxen op een mooi strand, ook goed actief kunt zijn. Helaas komt het eiland vaak in het nieuws als drink en feestbestemming, maar eigenlijk gebeurt dit maar in twee plaatsjes op het eiland. Als je deze plekken overslaat, zul je zien dat het eiland veel te bieden heeft. De natuur is er prachtig, je kunt er heerlijk eten en er zijn genoeg manier om actief te zijn op Mallorca. In dit artikel vind je de tofste activiteiten die je kunt doen op het eiland.

Wandelen op Mallorca

Wist je dat Mallorca een perfect eiland is om te wandelen? Vooral tijdens de lente en de herfst zijn de temperaturen perfect hiervoor. Je kunt kiezen tussen verschillende korte en lange wandelingen, van wat makkelijkere wandelingen, tot vrij zware. Op het eiland vind je zelfs een 8-daagse hike, van maar liefst 162 km lang. Dit is de GR221 route, Ruta de la Piedra en Sec (wandeling van droge steen) die van het zuiden van Mallorca helemaal tot in het noorden loopt.

Langs de kust kun je op veel plekken heerlijk lopen. En in Palma is flaneren over de boulevard terwijl je bootjes kijkt leuk. Als je liever een dagje wat fanatieker gaat wandelen, kun je het beste de bergen opzoeken. Mijn twee favoriete dagwandelingen zijn Path of the Archduke hike en de De Alaro Castle hike. Beide zijn prachtige hikes, met mooie uitzichten, door de bergen op Mallorca.

Ook een aanrader is de wandeling naar het lekkere paella restaurant Sa Foradada!

Op mijn bucket list staat nog de Sa Calobra hike. Dit is een hike door een kloof, waarbij je ook veel moet klimmen. Het wordt aangeraden om deze hike met een gids te doen.

Fietsen op Mallorca

Er komen elk jaar, vooral veel Duitsers naar Mallorca toe om te wielrennen. Maar ook andere nationaliteiten hebben Mallorca inmiddels als fietseiland ontdekt. Jaarlijks komen er dan ook ruim 100.000 mensen naar het eiland toe om er te fietsen, vooral wielrenners. Ook voor het fietsen geldt dat het beste seizoen hiervoor het voor- en naseizoen is. Met het milde klimaat, is het dan de perfecte tijd om het eiland fietsend te ontdekken. Op veel plekken kun je trouwens goede racefietsen huren, dus je eigen fiets hoeft niet mee.

Als je wielrennen iets teveel van het goede vindt en gewoon lekker een stukje wilt gaan fietsen, zonder te klimmen, dan kun je dit vanuit de hoofdstad Palma doen. In Palma kun je ook prima fietsen huren. Er loopt een goed fietspad helemaal vanaf de stad Palma naar Arenal. Het plaatsje Arenal is niet zo interessant, maar het fietsen er naar toe is leuk. Het is in totaal 12 kilometer naar Arenal. Maar je kunt er ook voor kiezen om wat minder kilometers te maken en te stoppen in het leuke Portixol. Portixol is een vissersplaatsje, maar heeft tegenwoordig een hippe vibe.

mallorca-fietsen

Coasteering – springen van kliffen, abseilen, klimmen en meer

Ik ben dol op canyoningen, waarbij je al springend, zwemmend en klauterend door de rivier heengaat. In Mallorca kun je dit ook goed doen, maar vooral in de winter, als er wat meer regen valt. Anders is er niet genoeg water in de rivier. Maar wat lijkt me het dan koud! Bij het rondkijken naar een andere gelijkwaardige excursie kwam ik coasteering tegen.

Bij het coasteering spring je vanaf kliffen de zee in. Je begint eerst met niet zulke hoge sprongen en springt vanaf steeds hoger. Mijn vriend heeft vanaf 12 meter hoogte gesprongen, maar die heb ik even overgeslagen. Je krijgt overigens ook een pak aan en je draagt schoenen, dus dat maakt de landing iets fijner. Behalve het springen vanaf de kliffen, hebben we ook een klein stukje geabseild, geklommen langs een wand en een kleine zipline gedaan. Ik heb echt enorm genoten van deze excursie. Omdat we de excursie deden tijdens de Corona tijd, waren mijn vriend en ik maar met zijn tweeën. De gids sprong zelfs met een mondkapje het water in…

Overigens is klimmen ook een populaire activiteit in Mallorca en staat dat nog steeds op mijn lijstje.

Kitesurfen op Mallorca

Kitesurfen kun je niet altijd op Mallorca doen, maar als er goede wind is, dan zul je zien dat het een populaire activiteit is op het eiland. Mijn vriend is een kitesurfer en ik heb dan ook heel wat dagen lopend langs het strand of lezend op het strand doorgebracht, terwijl hij aan het kiten was. Zelf heb ik een paar keer een kitesurfles gevolgd, maar nog nooit in Mallorca.

De app Windy is een goede app om te kijken waar je het beste kunt kitesurfen met de wind die er waait. Ook kun je de voorspellingen op de langere termijn bekijken. De beste maanden om te kitesurfen in Mallorca zijn juni t/m augustus. Wij zijn altijd buiten deze maanden op het eiland en ook dan kun je mazzel hebben en een paar dagen met goede wind treffen. Maar het is geen eiland waar je alleen voor het kitesurfen naartoe moet gaan.

De beste plekken om te kitesurfen op het eiland zijn Platja de Can Pastilla in het zuiden en Port de Pollença in het noorden. Bij de kitesurfschool Kite and Yoga Mallorca in Pollença, kun je een kijkje nemen via de webcams op het strand.

Wakeboarden in Mallorca

Dicht bij de stad Pollença, in de baai van Alcúdia, vind je een wakeboard kabel van Mallorca Wake Park. Het is geen groot wakeboard park, maar doordat het zo klein is, heb je genoeg kans om te oefenen als je aan de beurt bent. Als je valt, dan kun je binnen een minuut zeker wel weer op de wakeboard staan.

Wakeboarden had ik zelf al vaker gedaan, maar altijd achter een boot. Aan een kabel is makkelijker en kun je als het goed gaat ook proberen om een kleine schans te nemen. De mensen die het voor het eerst deden, konden allemaal na een paar pogingen staan. Onderstaande foto is niet van het wakepark in Mallorca, maar genomen in Curaçao. Van Mallorca heb ik helaas geen foto’s, maar het idee met de kabel is hetzelfde.

reizen-curacao

Meer actief op Mallorca

Behalve de bovenstaande activiteiten kun je natuurlijk ook goed zwemmen in Mallorca bij één van de mooie baaitjes of strandjes. Daarnaast kun je ook golfen, yoga lessen volgen en klimmen. Ook is het eiland een echt zeil eiland. Het is de hub voor zeiljachten in Europa en ook kleinere zeilboten kun je er vinden. Zo zie je, er zijn genoeg mogelijkheden om actief te zijn op Mallorca.

Als je het actief zijn graag afwisselt, neem dan een kijkje in mijn artikel met de mooiste plekjes en de beste roadtrip in Mallorca.

Mocht je op zoek zijn naar een actieve (single) reis? Lees dan meer over de ervaringen van mijn collega blogger die een hike en bike reis mocht begeleiden op Mallorca.

Auto huren op Mallorca

Als je van plan bent op lekker actief te zijn op Mallorca of om veel van het eiland te gaan zien, is het huren van een auto een goed idee. Voor een huurauto kan ik je Sunny Cars van harte aanbevelen. Ze hanteren een all-in prijs, waardoor je niet voor vervelende verrassingen komt te staan als je de auto op gaat halen of als je onderweg pech krijgt. Ook kun je 24/7 terecht bij een Nederlandse klantenservice!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments