Haal het reisgevoel in huis

Het hele jaar door reizen is helaas niet voor iedereen weggelegd. Hoe fijn is het dan als je het reisgevoel in huis kan halen? In dit artikel vind je de beste tips om de wereld in huis te halen.

carnaval-stmaarten

Luister naar muziek

Het luisteren van muziek kan mij echt terugbrengen naar plekken die ik heb bezocht tijdens het reizen. Zo brengt Lady Gaga mij terug naar de Filipijnen, salsa muziek brengt mooie herinneringen aan Colombia boven, bij het horen van Kings of Leon denk ik aan Laos en als ik echt vrolijk wil worden zet ik wat Caribische Soca muziek op die mij herinnert aan St. Maarten, waar ik vier jaar lang gewoond heb.

Hang een hangmat op

Mijn vriend neemt altijd zijn hangmat mee op reis. We hangen hem tussen twee bomen op om te relaxen of gebruiken hem als deken als het koud is in de bus. Met een hangmat in je tuin of gewoon in huis breng je meteen een vakantievibe in je huis. En stiekem ligt het ook gewoon nog eens heel lekker.

palawan

Neem van elke reis iets mee

Dozen vol met souvenirs heb ik. Want van elke reis probeer ik wel wat mee te nemen. Vroeger waren dat beschilderde bordjes (behoorlijk kitch natuurlijk), maar tegenwoordig probeer ik iets mee te nemen wat je kunt neerzetten, ophangen of echt kunt gebruiken. Een lekkere fles wijn uit Zuid-Afrika, mooi houtsnijwerk uit Indonesië of bijzondere eetstokjes uit Vietnam. Ooit, als ik een huis heb, keer ik al mijn dozen om en zal mijn huis vol met mooie spulletjes staan uit alle landen waar ik ben geweest. Zodat ik constant herinnert word aan mijn mooie reizen. Misschien moet ik toch maar stoppen met het werken op jachten en alvast een huis kopen, want al die souvenirs in dozen is eigenlijk maar zonde.

Wat doe je met je foto’s?

Ik heb dus echt gewoon duizenden foto’s gemaakt tijdens mijn reizen. Heel veel mooie en allemaal met een herinnering eraan vast. Het leukste is natuurlijk om ook wat met die foto’s te gaan doen. Zo ben ik een Instagram account begonnen om mijn tofste foto’s te delen. Ontzettend leuk om te doen, want je beleefd je mooiste herinneringen weer opnieuw en hopelijk kun je mensen enthousiast maken voor reizen en toffe bestemmingen. En natuurlijk doe je ook ontzettend veel inspiratie op als je andere reisaccounts volgt. Mijn account is: @awaywego_sandra

Fotoboeken maken heb ik van mijn grote reizen ook gedaan. Na het reizen blijf je op die manier nog even in de reissfeer en het is een prachtig aandenken aan je reis. Natuurlijk kun je de foto’s laten afdrukken en opplakken in een fotoalbum. Op die manier kun je ook entreekaartjes en andere leuke dingen kwijt. De laatste paar jaren maak ik digitale albums.

Foto’s aan de muur zijn ook altijd leuk. Zo zie je ze elke dag en ook de mensen die bij je op bezoek komen zien je herinneringen. Het maakt een huis er gezellig op, vind ik. Je kunt een fotoslinger ophangen, je mooiste foto’s vergroot laten afdrukken op canvas of er voor kiezen om je mooiste foto’s in een fotolijst te doen.

Kook wereldse gerechten

Tijdens het reizen geniet ik altijd erg van het lokale eten. Het ontdekken van leuke restaurantjes en de lekkerste gerechten is voor mij een belangrijk onderdeel van reizen. Eenmaal thuis probeer ik de gerechten die ik het lekkerst vond na te maken. Daarvoor google ik gerechten of probeer ik een gerecht uit een kookboek. Ook al smaken de gerechten nooit helemaal zoals in het land zelf, toch brengt de smaak me vaak weer even terug naar het land. De tofste kookboeken om inspiratie op te doen vind je hier.

thais-eten

Maak je huis groener

De mooie groene jungle en tropische bloemen doen je meteen aan vakantie denken toch? Ontzettend tof dus om je huis wat groener te maken met tropische planten en bloemen. Want behalve dat het je in een vakantiesfeer brengt, staat het ook nog eens heel gezellig.

sumatra-jungle

Hang een wereldkaart aan de muur

Dit is misschien wel de makkelijkste manier om het reisgevoel in huis te halen, het ophangen van een wereldkaart. Ook goed om nieuwe plannen mee te maken trouwens. Er zijn veel verschillende soorten wereldkaarten die je kunt ophangen. Er zit er vast eentje bij die bij jouw inrichting past.

Meer inspiratie voor het reisgevoel in huis?

Als je nog meer tips wilt over hoe je het reisgevoel in huis haalt, is Pinterest natuurlijk een goede plek om te starten. Maar ook het boek van Travel Home is een aanrader. In dit boek wordt er binnengekeken in de huizen van 20 designers die gek zijn op reizen en dit terug laten komen in hun interieur. Prachtige foto’s worden afgewisseld met interviews. In dit boek vind je zeker genoeg inspiratie voor je eigen interieur!

Hoe haal jij het reisgevoel in huis?

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments