de Leistert Limburg

De Leistert: een leuk vakantiepark in Limburg voor kinderen

Als ik in Limburg ben krijg ik automatisch het vakantiegevoel. Ik heb dan altijd het idee dat ik in een ander land ben. Heerlijk vind ik dat! Nu ik een kleine dreumes heb die mee gaat op vakantie, is het heel fijn wanneer ik het vakantiegevoel al krijg in Nederland, want lang reizen is niet altijd fijn. Ik ben dus altijd op zoek naar leuke dagen weg in Nederland. Zo kwam ik De Leistert in Limburg tegen en ik kan je zeggen: ik kan niet wachten om daar heen te gaan! Het is een vakantiepark in Limburg dat speciaal is voor kinderen van 4-12 jaar, dus mijn nichtje en neefje gaan gezellig mee. Al is er voor mijn kleine dreumes ook genoeg te beleven. Vervelen zullen we ons in ieder geval niet, er is zoveel te doen. Ik neem je mee naar het leuke vakantiepark De Leistert in Limburg.

Omgeving van De Leistert in Limburg

De Leistert ligt in het noorden van Limburg, vlakbij het plaatsje Weert. Er is op het park genoeg te doen om je niet te vervelen, maar er zijn ook genoeg opties in de buurt. Wat dacht je van attractiepark Toverland, bierbrouwerij Lindeboom (tja, het is ook onze vakantie), een kasteel bezoeken of de nationale parken De Peel en De Meinweg. Er is echt voor ieder wat wils. Ik zou graag in de zomer de bloeiende paarse heide in De Peel willen bekijken en ik weet zeker dat de kinderen de dieren van de GaiaZOO geweldig gaan vinden.

Activiteiten voor de kinderen bij vakantiepark De Leistert

Er zijn tal van activiteiten voor kinderen bij De Leistert. De meeste activiteiten zijn gericht op kinderen van 4-12 jaar, maar voor mijn dreumes is er ook genoeg te doen!

  • De Plaza is het middelpunt van het park. Je kunt er je dagelijkse boodschappen doen, ’s ochtends verse broodjes halen, er zijn restaurants, je kunt er hyperbowlen en lekker eten bij één van de restaurantjes. Ook ideaal als het regent, want er is ook een binnenspeeltuin.
  • Zwembaden. Er is zowel een binnen- als buitenzwembad. Bij beide is ook aan dreumesen gedacht trouwens, wat ik natuurlijk erg fijn vind. Ik kan niet wachten om in het bad met speeltoestellen te gaan spelen met mijn kleine. Het fijne is dat de baden heerlijk verwarmd zijn. Dat is bij de zwembaden bij mij in de buurt helaas niet het geval en dan is zwemmen eigenlijk niet zo heel leuk met kleine kinderen. Buiten is er een golfslagbad die geopend is in de zomer en daar is ook een apart dreumes badje bij.
  • Grote binnenspeeltuin. We weten allemaal dat het weer in Nederland erg onvoorspelbaar is. Geen probleem, want bij de Leistert kunnen de kinderen (en ik dus ook) zich prima vermaken in het jungledorp van binnenspeeltuin la Selva Playground. Echt super leuk is dat het een overdekte zandbakspeeltuin is. Mijn kleine zou zich daar echt uren kunnen vermaken! Behalve zand zijn er ook 15 houten speeltoestellen. Ik, als mama, kan natuurlijk mee spelen, maar ik kan ook op het terras naast de speeltuin gaat zitten met een drankje. Heerlijk toch?!
  • Recreatieprogramma. Er wordt van alles georganiseerd voor de kinderen. Van knutselen, tot speurtochten en sporten het kan allemaal.

Verblijfsmogelijkheden bij De Leistert?

Er zijn genoeg opties om uit te kiezen qua verblijven en ze hebben allemaal veel buitenruimte. Daar ben ik dol op, aangezien ik op vakantie graag buiten ben. Zo zijn er mooie bungelows, maar ook luxe tenten en zelfs kampeerplaatsen te boeken. Mijn favoriet is de safaritent Nederland. Hier verblijf je in een luxe safaritent, die van alle gemakken voorzien is zoals een keukenblok en eigen sanitair. De ultieme glamping ervaring! Daar zie ik mezelf en de kinderen wel in slapen.

vakantiepark Limburg

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.