reisfotos

Review hexagon foto collage van Fotocadeau

Je kent het wel, na een reis kom je met honderden foto’s terug naar huis. Hoe leuk is het dan om wat origineels met de mooiste foto’s te doen. Natuurlijk is het maken van een fotoalbum ook altijd leuk, maar als je er elke dag van wilt nagenieten is het maken van een foto collage van hexagon een tof idee!

hexagon-fotos

Benaderd door Fotocadeau

Zo’n 13 jaar geleden vertrok ik uit Nederland om te reizen. Zoals je op mijn website kunt lezen en zien, heb ik in die jaren veel toffe avonturen meegemaakt en ook de nodige mooie foto’s gemaakt. Toch heb ik, samen met mijn Zuid-Afrikaanse vriend, ervoor gekozen om ons te gaan settelen in Nederland. Voor nu in ieder geval… Hoe leuk is het dan om juist op dat moment benaderd te worden door Fotocadeau met de vraag of ik een product voor hun wilde reviewen. Ik wilde heel graag iets voor op de muur en de hexagon collage leek mij het origineelst en leukst. Al was het nog best lastig kiezen, want ze hebben zo veel foto producten.

Mijn hexagon collage ontwerpen

Via de online tool op Fotocadeau, is het heel makkelijk om je hexagon foto collage te ontwerpen. Als eerste kies je hoeveel foto’s je wilt laten afdrukken en welk formaat je wilt. Ik heb voor 22 x 19 gekozen en vind dit een goed formaat. Ze hebben overigens ook vaak korting codes waarmee je flink wat geld bespaart, dit is handig om even te checken, want zonder korting vind ik ze wel behoorlijk aan de prijs.

Als je deze keuze hebt gemaakt is het tijd om je hexagons te gaan ontwerpen. Je kunt heel makkelijk de foto van je keuze toevoegen en ziet meteen hoe die eruit komt te zien op je hexagon. Sommige foto’s vielen bij mij gelijk af, omdat er stukken van de foto wegvielen of het gewoon niet mooi paste. Fijn om dat meteen te kunnen zien. Wel vond ik het jammer dat niet bij alle foto’s de in- en uitzoom mogelijkheid werkte en je uiteindelijk niet alle foto’s in een collage naast elkaar kon zetten. Al zie je ze trouwens wel op het laatst onder elkaar verschijnen en krijg je daarmee wel een idee of de foto’s bij elkaar passen. Het ontwerpen was in ieder geval heel makkelijk en zo gedaan. Toch duurde het bij mij nog even voordat ik de foto’s had gekozen, ik heb zoveel leuke!

Ik heb ervoor gekozen om de foto’s zoveel mogelijk binnen één thema te kiezen voor mijn hexagons, zodat het als geheel mooi bij elkaar zou passen. Een blauw zee/strand thema, met een paar zonsondergang foto’s erbij. De zonsondergang foto van de vulkaan vond ik te mooi om niet te bestellen, maar die vind ik er ook prima bij passen. Verder heb ik gekozen voor foto’s van reizen die ik samen met mijn vriend heb gemaakt.

hexagon-foto-muur

De collage bestellen

Als je eenmaal de foto’s hebt uitgekozen voor je collage, kan het bestellen beginnen. Je kunt hierbij er ook voor kiezen om je foto’s (voor een extra bedrag) handmatig te laten controleren door Fotocadeau. Ik had daar voor één van de foto’s voor gekozen, omdat ik niet zeker was van de kwaliteit van mijn foto. De kwaliteit van die foto was gelukkig goed genoeg en ze konden beginnen met het produceren van mijn hexagons. Overigens kun je in mijn artikel welke camera neem je mee op reis tips lezen over goede en handige camera’s, zodat je tijdens je vakantie de beste foto’s maakt.

De foto’s

Twee dagen later kreeg ik het pakketje al thuis bezorgd. Het is een klein pakketje, maar alles zit erin. De hexagon foto’s, samen met een afstandhoudertje en plakstrips om ze op te hangen. Wat ik erg fijn vind, is dat je ze makkelijk met de plakstrips op kunt hangen en er dus geen boor aan te pas komt. De foto’s zijn namelijk heel licht en dun. Dat komt doordat ze gemaakt zijn van forex wat een heel licht, maar stevig, materiaal is.

Aangezien we nog geen eigen huisje hebben, heb ik de foto’s nog niet opgehangen. Ik kan niet wachten om een leuk plekje ervoor uit te kiezen. De foto’s bij elkaar vormen echt een origineel en tof geheel. Ook leuk is het dat je altijd hexagons kunt vervangen of er meerdere bij kunt bestellen. Hopelijk krijgen we er snel weer wat mooie strand en/of zonsondergang foto’s bij!

Liever een ander fotoproduct?

Zoals je kunt lezen ben ik heel enthousiast over de hexagon foto collage. Maar mocht jij na mijn blog niet helemaal overtuigd zijn, dan zijn er gelukkig nog veel meer foto producten waar je uit kunt kiezen bij Fotocadeau. Ik heb in ieder geval al veel toffe ideeën voor in ons toekomstige huis! Zo lijkt mij het gaaf om verschillende foto’s naast de trap op te hangen en ook een ouderwetse fotokalender voor op de wc ga ik zeker maken. Maar het lijkt mij ook handig en leuk om waterafstotend behang voor in de keuken te hebben. Ook heb ik al wat onderzetters bekeken op Fotocadeau.nl en heb ik de eerste paar, met mijn mooiste duikfoto’s, al in mijn mandje gezet. Maar eerst moeten we op zoek naar een eigen plekje, want dat is helaas niet makkelijk in deze tijd.

  • De hexagons heb ik opgestuurd gekregen om te reviewen. Maar je leest in deze blog niets anders dan mijn persoonlijke mening.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.