Sa Foradada: een mooie wandeling en de beste paella op Mallorca

Ga je naar Mallorca en hou je van paella en vind je het ook leuk om te wandelen? Niet ver van de hoofdstad Palma vandaan, vind je een bijzonder restaurant. Vlakbij het leuke bergdorpje Deià vind je Sa Foradada. Een rotsformatie waar je jezelf prima een paar uur lang kunt vermaken. Je kunt er wandelen, genieten van de mooie natuur, de beste paella op Mallorca eten, je hebt er prachtige zonsondergangen en zomers kun je er een duik in de zee nemen.

De wandeling naar het paella restaurant: Sa Foradada

De wandeling start bij de parkeerplaats van het Sa Foradada viewpoint. Iets naar beneden vanaf de parkeerplaats vind je een gesloten hek, waar je overheen moet klimmen. Hier stonden wij even te twijfelen, was dit wel het goede pad? Maar het hek is om het vee binnen te houden en je kunt er dus gewoon overheen klimmen.

Eenmaal het hek over, loop je eerst langs hele oude olijfbomen. Om vervolgens aan het zigzaggende pad naar beneden te beginnen. Je loopt langs naaldbomen en kunt onderweg genieten van de mooie uitzichten over de baai.

Op de heenweg loop je in zo’n 45 minuten naar beneden, dat is prima te doen. Maar op de terugweg loop je omhoog en doe je er dus ook iets langer over. Ik heb de wandeling samen met mijn vriend gedaan en hij droeg onze 11 maanden oude baby in een draagzak. Ook zagen we verschillende kinderen de wandeling maken. Ik vond de wandeling, ook naar boven toe, goed te doen!

Sa Foradada: een bijzonder restaurant op Mallorca met heerlijke paella

Als je beneden aankomt, kun je op een mooie zomerse dag een duik nemen in het water. Er is geen strand om op te liggen, maar je kunt wel even uitrusten op de rotsen. Wij waren er tegen het einde van de maand oktober. Er waren toen flinke golven en het water was niet zo azuurblauw als dat het in de zomer kan zijn. Maar het uitzicht was nog steeds spectaculair!

Je kunt natuurlijk zelf wat te eten meenemen. Maar beneden vind je ook een bijzonder restaurant, met een prachtig uitzicht. Restaurant Sa Foradada staat bekend om de lekkere paella die gemaakt wordt op een open houtvuur. Je kunt kiezen uit paella met zeevruchten, vlees of de mix variant nemen. Het wordt geserveerd in een typische paella pan. Wij hadden de paella met zeevruchten en ik kan je dit echt aanraden, want het was heerlijk. Ze hebben ook andere visgerechten, salades, hamburgers en een klein kindermenu. Ook wijn, sangria en andere dranken hebben ze natuurlijk. Bedenk alleen wel dat je ook weer terug moet lopen…

Je zit er heerlijk en de bediening is heel vriendelijk en goed. Een geweldige ervaring! Zeker omdat je er wat voor moet doen, om bij dit bijzondere restaurant met het mooie uitzicht op Mallorca te komen!

bijzonder restaurant mallorca

Openingstijden van het bijzondere restaurant Sa Foradada op Mallorca

In de winter sluit het restaurant. Je kunt de lekkerste paella op Mallorca eten vanaf april t/m oktober. Het restaurant is in deze maanden elke dag open (op donderdag na) tussen 12:00-16:00.

Een boot huren

Als je niet wilt of kunt lopen naar Sa Foradada, kun je er ook voor kiezen om een boot te huren in Port de Soller. Hou er wel rekening mee, dat het dan wel een kalme dag moet zijn.

Reserveer je tafel bij dit paella restaurant op Mallorca

Vergeet niet om een reservering te maken als je bij Sa Foradada paella wilt eten. Wij waren er in een weekend in oktober en het zat vol!

Een reservering maken doe je hier

Zonsondergang na je wandeling en na je paella lunch

Bij de start van de wandeling vind je het uitzichtspunt van Sa Foradada. Dat uitzicht staat bekend als één van de beste plekken om de zonsondergang te bekijken op Mallorca. Er is een bar waar je een drankje kunt halen en kunt zitten. Kom wel op tijd, zeker in de zomer en in het weekend, want de goede plekken zijn al vroeg bezet. Als je geen plekje hebt weten te bemachtigen, kun je ook gewoon staand van het uitzicht genieten.

mooiste zonsondergang mallorca

Meer lezen over Mallorca?

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie