olifanten-chiang-mai

Vijf niet te missen activiteiten in Thailand

Er is zoveel te zien en te doen in Thailand! Maar welke dingen moet je zeker doen als je voor het eerst naar het land van de glimlach toe gaat? Hieronder vind je de vijf niet te missen activiteiten in Thailand.

1. Een Thaise massage

Een niet te missen activiteit in Thailand is het krijgen van een Thaise massage. Mijn eerste Thaise massage was alleen wel even wennen. Want het is zeker geen massage waarvan je in slaap valt. Het is een vrij stevige massage en je wordt ook nog eens flink gerekt en gestrekt. Vergeet dus zeker niet aan te geven dat je een softe of medium massage wilt, als je niet van een te stevige massage houdt.

Inmiddels geniet ik enorm van een goede Thaise massage! Het is zo fijn om na een lange vliegreis of busrit even helemaal los gemasseerd te worden. Je voelt je daarna ook heerlijk relaxed en een paar centimeter langer. Een Thaise massage wordt trouwens door je kleding heen gegeven. Normaal gesproken krijg je een broek en een shirt aan van de salon. Mocht je een lichaamsmassage iets teveel van het goede vinden, laat dan in ieder geval één keer je voeten masseren op straat. Behalve dat dit fijn is, kun je ondertussen ook nog eens prima mensen kijken.

Wat ook aan te raden is in Thailand zijn beauty behandelingen. Ze zijn veel goedkoper dan in Nederland en het is fijn ontspannen tijdens je reis. Zelf doe ik altijd een pedicure, manicure en een gezichtsbehandeling.

2. Tempels bezoeken in Thailand

De Boeddhistische cultuur zie je overal terug in Thailand. Zo heeft Bangkok alleen al 400 tempels! Maar welke tempels zijn nou echt de moeite waard om te bezoeken? Ik heb er vijf voor je neergezet die tot de mooiste van het land behoren. Als je een tempel gaat bezoeken, zorg er dan wel voor dat je bedekkende kleding aanhebt (of meeneemt). Je kunt meestal wel een sarong lenen, maar het is toch fijner om je eigen spullen aan te kunnen trekken. Midden op de dag tempels bezoeken is qua hitte ook niet ideaal. En als laatste, mocht je een Thai in Bangkok tegenkomen die je vertelt dat de tempel die je wilt bezoeken dicht is, trap er niet in! Ze willen je graag ergens anders naartoe brengen en het geld wat dat oplevert is dan ook de reden van deze scam.

Mijn favoriete tempels zijn:

  1. Wat Pho – De tempel van de gouden liggende boeddha in Bangkok. Het staat ook bekend om de goede massages die je er kunt krijgen.
  2. Wat Arun – Eén van de mooiste tempels in Bangkok. De tempel ligt aan de Chao Phraya rivier en is versierd met mozaïek en gemaakt van Chinees porselein.
  3. Wat Benchamabophit – Deze marmeren tempel is misschien wel de meest fotogenieke tempel van heel Thailand! Ook is dit de tempel die is afgebeeld op de achterkant van een 5 bath muntje. Je vindt hem in Bangkok.
  4. Doi Suthep – Boven op een heuvel bij Chiang Mai staat Doi Suthep. De weg ernaartoe, het uitzicht en de tempel zelf maken het meer dan de moeite waard om deze tempel te bezoeken.
  5. De witte tempel in Chiang Rai – Een enorme ‘anders dan anders’ tempel. De tempel ligt in Chiang Rai, maar je kunt het ook eventueel bezoeken vanaf Chiang Mai.
witte-tempel

3. Volg een Thaise kookworkshop

Het Thaise eten is één van de dingen dat Thailand tot een super bestemming maakt. Heerlijk vind ik het! En wat is er dan leuker om te leren hoe je die lekkere gerechten zelf maakt? Overal kun je wel een kookworkshop van een halve dag volgen. Maar vooral Chiang Mai staat bekend om zijn vele opties. Ik heb zelf goede ervaringen met ‘Thai Farm Cooking School‘. Behalve een leuke dag, krijg je ook een boekje mee met de recepten zodat je de gerechten ook thuis kunt gaan maken.

4. Eten op straat

Veel mensen die voor het eerst naar Thailand op reis gaan eten liever in restaurants. Zonde, want juist op straat kun je heerlijk en goedkoop eten! Als ik in Thailand ben eet ik bijna altijd bij een straatstal of karretje. Het eten wordt vaak ter plekke voor je gemaakt. Toch denken mensen dat je ziek wordt van het Thaise streetfood. Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Let er wel altijd even op dat er meerdere mensen aan het eten zijn. Als de doorloopsnelheid van de producten goed is, weet je dat het vers is. Wil je graag weten welke gerechten je zeker moet proberen in Thailand? Hier vind je het artikel met de 10 gerechten die ik het lekkerst vind. Eet smakelijk!

thailand-eten-op-straat

5. Olifanten zien in Thailand

Veel mensen weten niet dat het mogelijk is om wilde olifanten in Thailand te zien. Maar dat is het wel! Ik heb wilde olifanten in het Khao Yai National park (op een paar uurtjes reizen van Bangkok vandaan) gezien. Een onvergetelijke ervaring! Kui Buri National Park is vlakbij Hua Hin en daar schijnt de kans dat je wilde olifanten ziet zelfs 90% te zijn. Dit park staat nog op mijn lijstje.

Mocht je een olifanten park willen bezoeken, dan kan ik je het Elephant Nature Park in Chiang Mai aanraden. Dit is een park waar ze mishandelde en verwaarloosde olifanten opvangen. Hier staat de olifant centraal en niet de toerist! Prachtig om te zien hoeveel ze om de dieren geven. Mocht je wat langer de tijd hebben, dan kun je hier ook 1 nachtje blijven slapen of zelfs voor langere tijd vrijwilligerswerk doen. Ik heb er zelf 1 nachtje geslapen en vond dit echt een meerwaarde hebben. Nadat alle dagjes mensen weg waren, had ik de vrijheid om lekker in het park rond te lopen. Een vriendin van mij heeft er een week vrijwilligerswerk gedaan en had er de tijd van haar leven!

Ga alsjeblieft niet naar parken toe waar ze ritjes op olifanten aanbieden. Om te zorgen dat olifanten mensen toelaten op hun rug worden er verschrikkelijke dingen met ze gedaan. Ook is het slecht voor het lijf van een olifant om mensen rond te rijden.

elephant-nature-park

Meer lezen over Thailand?

Lees dan ook:

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twimbo