musthaves-reizen

Goedkope vliegtickets vinden doe je zo! 10 super tips

Op vakantie gaan is heerlijk! Maar helaas kost het geld en je vliegticket neemt vaak een groot deel van je budget in beslag. Ik heb de laatste jaren heel wat gevlogen en ik probeer altijd het goedkoopste vliegticket te vinden. Wekenlang was ik op zoek naar goede deals, maar inmiddels heb ik heel wat trucjes verzameld om het vinden van een goedkoop vliegticket wat makkelijker te maken! Hoe ik dat doe en welke tips ik voor je heb lees je in deze blog. Goedkope vliegtickets vinden doe je zo!

goedkope vliegticket

Goedkope vliegtickets vinden doe je zo

Na veel gevlogen te hebben de afgelopen jaren zijn dit mijn tips en trucks om de beste goedkope vliegtickets te vinden.

1. Wees zo flexibel mogelijk met je reisperiode

Als je goedkope vliegtickets wilt vinden, kun je het beste flexibel met je reisperiode zijn. Zo kan buiten de schoolvakanties vliegen heel veel schelen. Als dat voor jou niet mogelijk is dan zijn er toch nog manieren om flexibel te zijn. Misschien is het vliegticket wel goedkoper als je een dagje later of eerder vertrekt. Vul verschillende data in en zie of het een verschil maakt.

Als je flexibel met je reisperiode bent, dan is het inschrijven voor een flight alert ook een goede tip! Als je je hiervoor inschrijft geef je door naar welke bestemming je wilt vliegen. Je krijgt dan gratis e-mails met goede ticket deals naar jouw gekozen bestemming. Je kunt je hiervoor inschrijven op Vliegennaar.nl

Let trouwens ook op de vakantieperiode en speciale feestdagen ter plaatse. In Zuid-Afrika is het bijvoorbeeld in december heel druk met lokale vakantiegangers en ook komen er dan veel Zuid-Afrikanen die overzees wonen terug naar ‘huis’. Zowel de vliegtickets als ook de prijzen ter plaatse zijn dan vaak een stuk duurder.

2. Goedkope vliegtickets vinden? Wees flexibel met het vliegveld

Het kan soms veel schelen om te vertrekken of aan te komen op een ander vliegveld. Zelf vlieg ik bijna altijd vanaf Schiphol, omdat dit voor mij maar een half uurtje reizen met de bus is. Maar de vluchten zijn eigenlijk altijd goedkoper vanaf Düsseldorf, Eindhoven of België. Let er wel op, dat het ook geld kost om daar te komen. Kijk dus ook altijd naar de prijs die je kwijt bent voor de trein, bus of auto. Scheelt het dan nog steeds geld? Boek je vliegticket dan vanaf een andere luchthaven. Helaas zorgen de kosten om er te komen voor mij vaak, dat het het niet waard is om vanaf een ander vliegveld te vliegen.

Kijk trouwens ook ter plaatse of je naar een ander vliegveld kunt vliegen en zo goedkopere vliegtickets kunt vinden.

3. Schrijf je in voor nieuwbrieven

In nieuwsbrieven lees je vaak de goedkoopste deals. Ook ben je zo als eerste op de hoogte van de goede acties. Als je je bijvoorbeeld inschrijft voor de KLM nieuwsbrief, weet jij als eerste wanneer de KLM werelddeal weken weer zijn!

Een andere toffe nieuwsbrief om je voor in te schrijven is de Error Fares nieuwsbrief. Een Error Fare is eigenlijk een goedkoop vliegticket, die zo goedkoop is dankzij een fout van de luchtvaartmaatschappij of van een reisbureau. Het gebeurt wel eens dat een medewerker soms per ongeluk een 0,- te weinig intikt of bijvoorbeeld de komma op de verkeerde plaats zet. Vervelend voor de medewerker, maar heel fijn voor ons! Want je kan dan lekker goedkoop vliegen. Als je je inschrijft voor de Error Fares nieuwbrief, krijg je alle goede deals naar verschillende bestemmingen in je mailbox.

4. Reis buiten het hoogseizoen voor de goedkoopste vliegtickets

Als je in het hoogseizoen van je bestemming reist, zijn de vliegtickets het duurst. Maar je kan er ook voor kiezen om in het voor- of naseizoen te reizen. Of misschien vind jij een beetje regen niet zo erg en kies jij ervoor om naar een tropisch land als Thailand te gaan in het regenseizoen. Dat is een goede manier om een goedkoop vliegticket te vinden.

vliegen

5. Kijk of twee enkeltjes goedkoper zijn

Soms zijn twee enkeltjes goedkoper dan een retourtje. Kijk dit altijd even na! Als je gaat reizen in een land, kan het ook schelen om terug te vliegen vanaf een andere luchthaven. Zo verlies je geen reistijd en extra geld om weer terug te reizen naar je beginplek. Veel mensen die naar Zuid-Afrika toegaan, vliegen bijvoorbeeld heen op Johannesburg en vliegen op de terugweg vanaf Kaapstad weer naar Nederland toe. Dit soort tickets heten Open Jaw tickets en kunnen je helpen om de goekoopste vliegtickets te vinden.

6. Goedkope vliegtickets vinden? Kies voor een stop

Directe vliegtickets zijn vaak duurder. Als je het niet erg vindt om wat langer onderweg te zijn, kijk dan zeker naar de tickets met stops. Het is overigens niet altijd vervelend om een stop te hebben. Kijk bijvoorbeeld eens of het mogelijk is om een stopover te boeken, waarmee je langer op de plek van je stop blijft. Dan kun je een extra bestemming ontdekken! Zo vloog ik een paar jaar geleden naar St. Maarten toe. Met een stop in Curaçao, bespaarde ik een paar honderd euro. En ontdekte ik een voor mij nieuw Caribisch eiland. Een win-winsituatie dus!

7. Vergelijk de prijzen op verschillende websites

Mijn favoriete website om mijn zoektocht naar goedkope vliegtickets te beginnen is Skyscanner.nl Op deze website kan je kijken welke maand het goedkoopst is en kun je ook flexibel zoeken. Flexibel met vertrekdagen, maar ook flexibel met bestemming. Je ziet vervolgens tickets van allerlei verschillende vliegmaatschappijen.

Ook KLM heeft een handige vergelijkingstool. Je kunt dan kijken welke maand het goedkoopst is. En op de website Tripplo.com vind je allerlei kortingscodes, neem daar dus ook zeker een kijkje. Zo staan er onder andere kortingscodes op voor Vliegwinkel.nl en Tix.nl

Als ik tickets gevonden heb, ga ik verder kijken naar andere websites. Andere vergelijkingswebsites zoals Momondo en Kiwi bijvoorbeeld. Vervolgens kijk ik op de website van de maatschappij zelf. Alles om goedkope vliegtickets te vinden! Ik lees wel altijd de reviews van een voor mij onbekende site voordat ik de vliegtickets boek, want helaas zijn ze niet allemaal even betrouwbaar.

nederland-vanuit-de-lucht

8. Vlieg op de minder populaire weekdagen

Veel mensen werken van maandag t/m vrijdag of hebben kinderen die op school zitten. Dat betekent dat om zoveel mogelijk dagen op je vakantiebestemming te hebben, de meeste mensen op vrijdag avond of zaterdag ochtend willen vertrekken. De populairste dag om terug te vliegen is zondag. Als je zelf niet gebonden bent aan deze dagen, dan kan je goedkopere vliegtickets vinden door op andere dagen je vlucht te boeken.

9. Goedkope vliegtickets vinen? Reis alleen met handbagage

Tegenwoordig betaal je bij de meeste vliegmaatschappijen extra voor het inchecken van je bagage. Dan denk je een goedkoop vliegticket gevonden te hebben, maar moet je nog een flink bedrag betalen voor je koffer. Erg jammer! Als het mogelijk is om met alleen handbagage te reizen, kan je dan ook vaak een flink bedrag besparen. Lees wel even de kleine letters na, zodat je weet hoe groot je handbagage stuk mag zijn en wat er allemaal in mag.

10. Stel een prijsalarm in voor de goedkoopste vliegtickets

Last minute goedkope vliegtickets boeken is geen goed idee. In de meeste gevallen is het vlak voor het vliegen duurder. Dat komt omdat de tickets in de goedkoopste klasse als eerst uitverkocht zijn. Helaas weet ik hier alles van, want ik heb nog wel eens last minute bedacht dat ik op reis ging. Nu probeer ik mijn tickets wat verder van tevoren te boeken. Zodra ik weet dat ik op vakantie wil, zorg ik ervoor dat ik de prijs van de vliegtickets in de gaten hou. Door vaak te kijken op de verschillende websites, maar ook door het instellen van een prijsalarm.

Dit doe ik meestal via Skyscanner, maar via Google Flights kun je dit ook doen. Zodra de prijs van mijn gewenste bestemming daalt (of stijgt) krijg ik automatisch via een e-mail een melding. Heel handig!

Heb geduld in je zoektocht naar de goedkoopste vliegtickets en veel reisplezier!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.