reistips

15 Reisgadgets die je echt mee moet nemen op reis!

Als je op reis gaat wil je niet teveel meenemen, want je koffer of backpack wil je natuurlijk niet te zwaar maken. Dat houdt in dat je keuzes moet maken als het gaat om je bagage. Dat doe ik ook altijd! De onderstaande reisgadgets wil je zeker meenemen. Sommige besparen je ruimte, andere zijn super handig en natuurlijk zijn er ook een paar reisgadgets die gewoon heel gaaf zijn! Deze items gaan altijd met ons mee op reis. Dit zijn mijn 15 favoriete reisgadgets.

Mijn favoriete reisgadgets

Dit zijn mijn favoriete reisgadgets, die altijd met mij mee reizen.

1. Wandelschoenen

Wandelschoenen klinkt misschien een beetje suf. Maar oh, wat ben ik blij met die van mij! Mijn Lowa Renegades zitten echt super fijn en maken dat ik mij tijdens wandelingen heel zeker voel. Ik heb gekozen voor hoge schoenen, zodat ik niet (makkelijk) door mijn enkel kan gaan. Ze zijn ademend, maar telijkertijd ook waterdicht.

Inmiddels heb ik mijn tweede paar al aangeschaft. Helaas ben ik ooit een schoen kwijtgeraakt op reis. Eenmaal thuis heb ik meteen weer nieuwe gekocht. Want het is best een investering, maar zolang ik dit paar niet kwijtraak, zal ik er echt jaren mee doen!

> check hier mijn wandelschoenen

wandelen-madeira

2. Toilettas die je op kunt hangen

Al jaren gaat mijn hangbare toilettas mee op elke reis. Je hebt namelijk niet altijd ruimte om het ergens (droog) neer te zetten. Ook zitten er extra veel vakjes in en kun je daar mooi al je kleine flesjes in kwijt.

3. Siliconen knijpflesjes

Handig om in je toilettas te stoppen, siliconen knijpflesjes. Ze zijn flexibel, nemen weinig ruimte in beslag en zijn ideaal om mee te nemen. Ik stop er altijd mijn shampoo, creme spoeling, douchegel en gezichtsreiniger in. Ook hebben de onderstaande knijpflesjes allemaal een andere kleur, dan weet je wat waar in zit. Ideaal!

4. Bagage weegschaal met haak

Een onmisbare reisgadget is deze bagage weegschaal met haak. Ideaal om hiermee het gewicht van je bagage te controleren, zodat je niet extra hoeft te betalen op de luchthaven, of het in ieder geval al van tevoren weet. Het is een klein ding, wat je makkelijk mee neemt op reis. Ook is de prijs prima. De vorige keer waren de weegschaal haak vergeten mee te nemen en toen hebben we het echt gemist!

5. Een gootsteenstopper

Tijdens je reis of een vakantie was ik altijd wel wat. Niet overal heb je een gootsteenstopper, waardoor het wassen niet zo handig gaat. Een rubberen gootsteenstopper is dan heel handig! Hij past overal en is heel handig om mee te nemen in je koffer.

6. Een snel drogende handdoek

Ok, stiekem ben ik altijd blij als er een handdoek bij mijn accommdatie zit. Je weet wel, een echte. Dat voelt toch altijd fijner dan een snel drogende handdoek. Maar als je gaat reizen zal je niet bij elke accommodatie een handdoek hebben. En soms wil je even je voeten afdrogen of misschien wel jezelf na duik bij een waterval bijvoorbeeld. Een gewone handdoek wil je echt niet meenemen op reis, dat kost veel te veel ruimte. Gelukkig zijn er fijne snel drogende handdoeken te koop. Het woord zegt het al, ze drogen snel. Ook nemen ze weinig ruimte in. Een ideale reisgadget dus, zo’n snel drogende handdoek.

> check hier koop je er een snel drogende handdoek

7. Packing cubes

Packing cubes zijn heel handig tijdens je vakantie. Niet alleen zorgt het ervoor dat je je kleding georganiseerd kunt houden in je koffer of backpack, maar ook kan je alles compacter inpakken. Echt een hele handig reisgadget.

8. Een herbruikbare waterfles

Tot een aantal jaren geleden kocht ik overal op reis nog plastic flessen. Maar inmiddels neem ik altijd een herbruikbare waterfles mee. In steeds meer landen kun je namelijk flessen laten vullen. Ook is het veel gezonder voor jezelf om niet uit een plastic wergwerp flesje te drinken, zeker in de warme landen.

> check hier fijne herbruikbare waterflessen

9. Flightbag

Een flightbag is een beschermingshoes voor je backpack die je makkelijk af kunt sluiten met een slotje. Als ik reis met mijn backpack, gaat die altijd mee. Zo wordt mijn backpack niet al te vies en beschadigd hij niet. Maar het zorgt er ook voor dat niemand je backpack open kan maken. Heel handig voor in het vliegtuig, maar ook tijdens een busreis of als je je backpack voor een paar dagen ergens achter laat. Eén van mijn favoriete reisgadgets.

10. Een moneybelt

Er zijn mensen die een moneybelt helemaal niets vinden, maar ik vind het erg handig om mee te nemen in sommige landen. Een moneybelt is een soort platte portomonnee, die je onder je broek op de buik draagt. Natuurlijk weten ook de locals van het bestaan van een moneybelt en is het geen garantie om je geld en pasjes niet kwijt te raken. Toch vind ik het fijn in drukke plekken, het openbaar vervoer, tijdens nachtreizen en in minder veilige landen. Het zorgt bij mij voor een gevoel van veiligheid, omdat een moneybelt toch echt moeilijker te stelen is dan een tasje.

Elektronische reisgadgets voor op reis

Zonder elekronische gadgets kunnen we eigenlijk niet meer op reis. Dit zijn mijn favorieten.

tips-backpacken

11. Een oplader met meerdere USB poorten

Je kent het wel, na een lange dag op pad, moet alles opgeladen worden. Maar er is maar één handig stopcontact in je accommodatie. Dan is een oplader met meerdere USB poorten echt een uitkomst. Ook als er meerdere stopcontacten zijn trouwens, want ik gebruik het thuis ook! Je kunt dan tegelijkertijd meerdere apparaten opladen. Een hele handige reisgadget!

> check hier opladers met meerdere USB poorten

Ook erg handig is deze reisstekker met USB poorten. Die kun je natuurlijk ook in Nederland gebruiken, maar ook in landen waar ze andere stopcontacten hebben!

12. Een hoofdlamp

Tja, een hoofdlamp heeft toch een beetje een suf imago. Want we hebben toch allemaal een zaklamp op onze telefoon? Dat klopt! En dat is ook super handig. Maar vaak is het heel fijn om twee handen vrij te hebben als je licht nodig hebt. En de batterij van je telefoon gaat ook snel leeg trouwens.

Dus zeker meenemen, zo’n hoofdlamp.

Foto reisgadgets

Ik ben dol op het maken van foto’s op reis. Als mijn vriend en ik op reis gaan nemen we dus een flink aantal foto reisgadgets mee. Niet echt goed voor het gewicht van je bagage, maar wat mij betreft onmisbaar. Dit gaat er bij ons mee op reis.

13. Een drone

De drone is mijn vriend zijn ‘speeltje’ op reis. Hij vindt de foto’s en de filmpjes tof, maar vooral het vliegen met de drone is iets dat hij heel leuk vindt. Voor het is dit een onmisbare reisgadget!

Wij hebben een instapmodel, de DJI mini 2 SE, maar je kunt drones in alle prijsklassen vinden.

> check hier Onze en meer drones

reisgadgets

14. Een GoPro

Een GoPro hebben we mee om foto’s en filmpjes te maken onderwater, tijdens het kitsurfen en tijdens andere buiten activiteiten. Als je ook dol bent op activiteiten waar water en adreline bij komt kijken, dan is een GoPro heel leuk! We hadden eerste een andere action camera, maar de kwaliteit was een stuk minder dan van de GoPro.

> check hier alle GoPro’s

15. Een goede camera

Omdat ik zo graag foto’s maak op reis, wilde ik ook graag een goede camera hebben. Maar ik wilde niet allerlei flitsers nog los mee hoeven te slepen. Mijn keuze is gevallen op een systeemcamera, de De Sony RX10 IV. Waar je super mooie foto’s mee kunt maken!

Twijfel je over welke camera je mee wilt nemen op reis? Lees dan ook mijn blog:
Welke camera neem je mee op reis?

noorderlicht IJsland

Dit waren mijn favoriete reisgadgets! Welke zijn er voor jou onmisbaar?

* Dit artikel bevat affiliate links. Als jij iets koopt via mijn link, kost dit jou niets extra’s. Maar help je mij wel om mijn website draaiende te houden.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.