Boston – de leukste bezienswaardigheden

Boston is bij Amerikanen een bekende stad, maar daarbuiten zijn er maar weinig mensen die ervan gehoord hebben. Toch ligt het relatief dichtbij de bekendste stad in Amerika. Je vindt Boston namelijk 300 kilometer ten noorden van New York. Beide steden compleet verschillend. Boston is een stad met veel historie en dat is natuurlijk best bijzonder in Amerika. Je ziet er oud en nieuw naast elkaar. Oude gebouwen tussen de wolkenkrabbers. Ook staat de stad bekend als Europees. Je kunt de meeste bezienswaardigheden namelijk al lopend verkennen! Ook is het er heerlijk relaxt en is er weinig verkeer in het centrum. Ik neem je mee naar de leukste bezienswaardigheden in één van de oudste en rijkste steden van Amerika: Boston.

boston

Boston Common

Het Boston Common is het oudste openbare stadspark in Amerika en een fijne plek om even rond te wandelen en mensen te kijken. Ik was er zelf in het weekend op een mooie zonnige dag en er was genoeg te zien. Er was een optocht aan de gang, er werd gesport en er waren groepjes mannen die hun overtuigingen aan het bespreken waren met elkaar. Maar misschien wel het leukste waren alle eekhoorntjes die er rond liepen. Ze waren druk bezig met het verzamelen van nootjes en niet schuw. Zeker als je even rustig ging zitten, kon je prima foto’s maken.

Loop de Freedom Trail in Boston

In het Boston Common park vind je het bezoekerscentrum van Boston. Je kunt daar een kaart halen van de Freedom Trail, die ook daar begint. Dit is een 4 kilometer lange wandeling door het centrum, waarbij je langs 16 plekken komt die van historisch belang zijn geweest voor de stad. Dit zijn historische gebouwen, een begraafplaats en je eindigt vlakbij het Amerikaanse nooit verslagen oorlogszeilschip de Constitution. De Freedom Trail is makkelijk te volgen, omdat het is aangegeven met rode bakstenen en plakkaten op de grond. We liepen een paar keer verkeerd, maar dat kwam meer omdat we om ons heen aan het kijken waren.

boston-freedom-trail

Je kunt de Freedom Trail helemaal op je eigen tempo lopen en zelf kiezen welke plekken je beter wilt bekijken. En mocht je niet overal willen stoppen en niet heel geïnteresseerd zijn in geschiedenis, dan is het alsnog een leuke wandeling door het centrum van de stad. Zo hebben wij zeker een half uur lang geluisterd naar het levensverhaal van een Ierse muzikant. De Freedom Trail is een echte must do voor iedereen wanneer je in Boston bent!

boston

Loop over de Quincy market

Je komt langs de Quincy market als je de Freedom Trail loopt. Het is een mooi gebouw, waar je binnenin een soort markthal vindt met allerlei etenskraampjes. Zeker rond lunchtijd is het er druk met mensen en er is van alles om te eten. Ook zijn er winkeltjes en restaurants te vinden. Ik heb er zelf niet gegeten, omdat wij ervoor kozen om iets verder door te lopen en bij de Harbor Walk wat te eten. Het eten was niet geweldig, maar we zaten er heerlijk in het zonnetje!

De beide ingangen van Quincy Market zijn populaire plekken voor straatartiesten. Toen wij er waren, hebben we genoten van een goede en grappige acrobatiek act.

bezienswaardigheden-boston

Waterfront, de haven en walvissen spotten

Omdat mijn vriend en ik op jachten werken, konden we het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen bij de waterfront en de haven. Het is vlakbij de Quincy Market en je moet een stukje van de Freedom Trail aflopen. Als eerst kom je door het Heritage park (een langgerekt grasveld tussen twee wegen in), waar vaak etensstalletjes staan en het er op een zonnige dag gezellig druk is met mensen. Eenmaal in de haven en de waterfront kun je boten kijken of ergens wat eten en/of drinken.

Long Wharf is de plek waarvandaan er boottochten vertrekken. Zeker een aanrader, omdat Boston wordt gezien als één van de beste plekken om walvissen te zien in Amerika. De beste tijd hiervoor is tussen april en oktober. Behalve Bultrugwalvissen, zul je waarschijnlijk ook dolfijnen zien. Weet wel dat het een uur varen is naar de plek waar je walvissen kunt zien, waar je vervolgens ook ongeveer een uur zult zijn. Aangezien wij al wel eens vaker walvissen hebben gezien, hebben wij deze excursie niet gedaan.

boston-activiteiten

Lekker eten in China Town

Ik ben gek op het werelddeel Azië en ook al ben ik nog nooit in China geweest, als er ergens een China Town is, moet ik het gewoon bezoeken. China Town in Boston is op zich niet heel bijzonder en het zou zeker wat onderhoud en een goede schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Het enige wat er echt te zien is, is een Chinese port. Maar er zijn wel genoeg lekkere restaurantjes om uit te kiezen. Zo hadden wij een heerlijk Vietnamees broodje (een Báhn Mi) en Vietnamese soep (Pho). Het beste is om gewoon rond te lopen en te kijken waar het druk is of om van tevoren te kijken welke plekken een goede recensie hebben op Tripadvisor.

Neem een wandelpauze bij Tatte Bakery & Cafe

Tijdens je bezoek aan Boston zul je veel lopen. Wat is er dan fijner om ergens te gaan zitten met wat lekkers? Bij Tatte Bakery & Cafe hebben ze veel keus en alles ziet er even lekker uit! Ze hebben er lekkere gebakjes, maar je kunt er ook heerlijk ontbijten of lunchen.

Musea bezoeken in Boston

Zelf heb ik geen musea bezocht in Boston, maar er zijn er zeker een paar die de moeite van het bezoeken waard zijn. Omdat het bij ons een heerlijke herfstdag was, wilden wij die zoveel mogelijk buiten doorbrengen.

Het bekendste museum in Boston is het Boston Tea Party Ships & Museum. Een museum waar je een belangrijke dag kunt nabeleven die leidde tot de Amerikaanse Revolutie. Waarbij onder andere 60 mannen gekleed als Indianen een heleboel thee overboord gooiden van een zeilschip. Het zeilschip hebben ze nagebouwd, je kunt er namelijk replica’s van twee zeilschepen uit 1764 zien.

Als je een kunstliefhebber bent wil je het Museum of Fine Arts zeker bezoeken. Het is één van de grotere musea in Amerika en je vindt er schilderijen van onder andere Van Gogh, Monet en Rembrandt.

Andere bekende musea zijn het museum of science en het Paul Revere House. Het New England Holocaust Monument is geen museum, maar wel een bijzonder en indrukwekkend monument. Je vindt het in het Carmen Park.

Bezienswaardigheden net buiten Boston

Omdat wij Boston bezochten met de trein vanuit de stad Newport, hebben wij alleen de bezienswaardigheden bezocht in het centrum. Maar als je een auto hebt, wat de meeste toeristen in Amerika natuurlijk hebben, moet je zeker ook de volgende bezienswaardigheden net buiten het centrum bezoeken.

De Harvard universiteit

Hardvard is de eerste en meest prestigieuze universiteit van Amerika. Het ligt vlakbij Boston en je kunt het is makkelijk te bereiken met een auto of met de metro. Als je benieuwd bent naar de route met de metro, kijk dan zeker even op deze site.

Wat mij ontzettend tof lijkt is om een rondleiding te krijgen over het terrein van Harvard door een student. Deze gratis tour neemt je niet alleen mee over het terrein, maar geeft je ook een kijkje in het leven van de studenten. Dit ga ik zeker doen de volgende keer dat ik Boston bezoek! Mocht jouw dat ook interessant lijken dan kun je je op de website van Harvard inschrijven voor de gratis tour.

Bezoek een sportwedstrijd

Er zijn een aantal typische Amerikaanse sporten die je kunt bekijken in of net buiten Boston. Waarbij de meest bekende waarschijnlijk wel het honkbalteam de Red Sox is die in het mooie Fenway Park spelen. Vooral de sfeer schijnt heel tof te zijn om mee te maken. Maar je kunt ook een basketbal of ijshockey wedstrijd bezoeken.

boston

Meer lezen over Amerika?

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 comments