mooie zonsondergang Zandvoort

Persoonlijk – achter de schermen bij Awaywego.nl

Dit jaar ben ik begonnen met Awaywego. Eigenlijk zonder ook maar iets van websites of bloggen af te weten. Hoe dat ging en wat ik nog meer heb gedaan het afgelopen jaar lees je in dit blog. Een kleine kijk achter de schermen bij Awaywego.nl.

Zuid-Afrika

Over mijn jaar vanaf het begin van de Corona crisis kun je meer lezen in dit blog. In dat blog vertel ik je over hoe het was om op het Caribische eiland Antigua te zijn toen de Corona crisis begon. Waar ik daarna allemaal naar toe gezeild ben met het zeiljacht waar ik toen op werkte en hoe ik uiteindelijk voor drie maanden in Zuid-Afrika belande.

reisroute-zuid-afrika

In Nederland

Na drie maanden in Zuid-Afrika vertrok ik naar Nederland, waar ik uiteindelijk zo’n vijf maanden ben gebleven. Sinds ik 10 jaar geleden uit Nederland vertrok, ben ik niet meer zo lang in het land geweest. De reden dat ik in Nederland was en ook bleef voor die maanden, was helaas niet zo leuk, maar het was heerlijk om veel tijd met familie te kunnen doorbrengen. Wat eigenlijk veel mensen deden vanwege Corona, deed ik ook, ik ontdekte het land weer opnieuw. Lekker uitstapjes maken, de natuur in en natuurlijk veel drop eten!

Het begin van Awaywego

Omdat ik geen idee had hoe lang ik in Nederland zou blijven en ik niet aan het werk was, zocht ik iets om mezelf bezig mee te houden. Ik hou van reizen, dus een reisblog opzetten leek mij een goed plan! Als eerst moest er natuurlijk een website gemaakt worden en dat ging niet vanzelf. Ik moest weer studeren! Want ik moet zeggen dat ik de afgelopen jaren nauwelijks met computers heb gewerkt.

Maar de website zag er steeds beter uit en langzaam aan begon ik met het schrijven. Per artikel ben ik zeker één volle dag bezig. Niet alleen in het schrijven zelf gaat veel tijd zitten. Ook het uitzoeken, bewerken en plaatsen van de foto’s kost tijd. De eerste paar maanden was ik bijna obsessief met de website bezig. Soms zat ik wel tot 2 uur ’s nachts achter de laptop. En dat hele dagen lang.

Toen ik begon met Awaywego dacht ik dat als ik maar veel en leuke artikelen zou schrijven, de lezers vanzelf wel zouden komen. Dat is natuurlijk een beetje naïef, want zo werkt het niet. Je moet ervoor zorgen dat je gevonden wordt op Google. Het Google proef maken van je artikelen is alleen pas stap één. Want wat dacht je van alle Social Media waar je ook mee aan de slag moet als je wilt dat mensen je blogs gaan lezen. Pinterest, Facebook en Instagram werden aan mijn dag planning toegevoegd. Met Instagram kreeg ik snel volgers en contact met andere reizigers en bloggers. Daar steek ik dan ook nu nog de meeste tijd in, ook omdat ik er zelf inspiratie van krijg. Al moet ik zeggen dat met 6 uur tijdsverschil mijn reacties en likes behoorlijk zijn gedaald. De tijd waarop je iets plaatst is namelijk best belangrijk.

Maar zelfs dan ben je er nog niet. Want je website moet ook op andere websites te vinden zijn met een link. De makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is het schrijven van gastblogs. In ruil voor een gastblog wordt er een linkje geplaatst naar awaywego. Behalve artikelen voor mijn eigen website, schreef ik over Athene, het Zuid-Afrikaanse recept voor Bobotie en St. Maarten voor andere reisblogs. Waar ben ik aan begonnen?

Uitjes in Nederland

Gelukkig was er behalve het werken aan Awaywego en het sporten wat ik ook veel deed, nog genoeg tijd om erop uit te gaan. In Nederland verbleef ik in de stad Hoofddorp, vlakbij Schiphol en Haarlem. Je kunt daar heerlijk lopen langs de Toolenburger Plas, over de dijk, door het Haarlemmermeerse Bos en door de Groene Weelde bij Vijfhuizen. Genoeg te zien en dat allemaal op loopafstand. Ook de bollenvelden bezocht ik al lopend. Maar ik bleef niet alleen maar dichtbij huis.

De Botshol

Naast de Vinkeveense Plassen in de provincie Utrecht vind je de Botshol, waar ik een mooie wandeling heb gemaakt samen met mijn moeder. We liepen over dijken, door de polders, zagen wuivende rietlanden en liepen door het moerasbos. Wat een prachtige wandeling was dat! Zeker een aanrader als je daar in de buurt bent.

Haarlem

Haarlem is de mooie stad waar ik opgegroeid ben. Ook is het de stad waar ik mijn werk en hobby’s had totdat ik uit Nederland vertrok. Een hele fijne stad om te shoppen, om doorheen te lopen en er zijn genoeg restaurantjes om er heerlijk uit eten te gaan!

haarlem

Landgoed Elswout

Op ongeveer een half uurtje lopen (of een korte busrit vanaf het station) vanaf het centrum van Haarlem vind je Landgoed Elswout. De weg ernaartoe is een leuk stuk lopen, want je loopt langs de mooie Brouwersvaart. Elswout is één van de oudste bewaarde landgoederen in Nederland met een aantal historische gebouwen en mooie begroeiing. Het gebied is 85 hectare groot en het is er fijn lopen. Al kan het er vooral in het weekend wel druk zijn.

De Kennermerduinen en het strand

Eén van de voordelen van Hoofddorp is dat het niet ver van het strand vandaan is. De Kennermerduinen is de plek waar ik altijd heen ga als ik in Nederland ben. Deze keer was dat iets lastiger. Vanwege Corona was het een stuk drukker en werd het af en toe afgesloten. Maar toch blijft het een prachtig gebied, waar je in ieder geval herten ziet en met een beetje geluk vossen kunt spotten.

amsterdamse-waterleidingduinen

Parnassia strand en de duinen is ook een fijn gebied om te wandelen. Het is vlakbij de Kennermerduinen, maar compleet anders. Je zult er niet zo snel een vos spotten en ook geen tientallen herten, maar wel mooie meertjes, wilde paarden en Schotse Hooglanders. En je kunt de wandeling door de duinen goed combineren met een stukje strand!

Behalve de duinen, heb ik ook een prachtige zonsondergang gezien op het strand van Zandvoort. Gek is dat eigenlijk, dat ik in het buitenland altijd de zonsondergang wil zien, maar die in Nederland eigenlijk maar weinig mee krijg.

zonsondergang-nederland

Tulpen velden

Het was alweer jaren geleden dat ik in Nederland was tijdens de lente. Ik heb genoten van de bloesem en natuurlijk van de tulpenvelden. Echt ver hoefde ik niet te gaan, al fietsend zag ik de mooiste tulpen!

tulpen-nederland

Giethoorn en de Weerribben

Voor een paar daagjes weg heb ik samen met mijn moeder Giethoorn en de Weerribben bezocht. Giethoorn is normaal een heel toeristisch stadje, waar je met een bootje over de grachtjes kan varen. Er waren nog steeds wel wat Nederlandse toeristen, maar het was prima te doen. Vanaf Giethoorn kun je mooi wandelen en fietsen, door het nationale park de Weerribben-Wieden. Zo zagen we een aantal ooievaars, lepelaars en herten.

giethoorn

Zeeland

Wat is Zeeland toch een heerlijke provincie. Met prachtige stranden, leuke plaatsjes en zelfs zeehonden die je er kunt spotten. Ik heb er een heerlijk weekend gehad met familie.

Amsterdam

Mijn ouders komen allebei uit Amsterdam en al sinds mijn jeugd kom ik er dan ook vaak. Ik vind het een prachtige stad en geniet altijd volop van de grachten en de mooie panden. Om na een dag lopen te eindigen bij een Thais restaurant op de Zeedijk.

Weer aan het werk op een jacht

Na de maanden in Nederland was het afscheid nemen van familie lastig, maar gelukkig werd ik weer herenigd met mijn vriend die ik al die maanden niet had gezien. Hij was namelijk in Zuid-Afrika gebleven om een begin te maken met het bouwen van zijn huis. Maar het was nu weer tijd om aan het werk te gaan op een zeiljacht. We zagen elkaar weer in Amerika, in Newport wat in Rhode Island ligt, om precies te zijn. Na mijn engste vlucht ooit, met erge turbulentie en een vliegtuig vol schreeuwende mensen, zag ik mijn vriend in de taxi. Echt tijd om samen bij te kletsen was er niet, want eenmaal op de jacht, moesten we meteen aan het werk.

Inmiddels zitten we alweer bijna vier maanden in Newport. Een vakantiestadje, waar mensen naartoe komen om te zeilen, vis en oesters te eten, te feesten en te genieten van het schattige centrum met zijn oude, gekleurde, houten huizen. Na een drukke zomer, met veel trips en weinig dagen vrij is de boot inmiddels uit het water. Er is behoorlijk wat achterstallig onderhoud, dus vervelen doen we ons niet! En stiekem is het best fijn om een eigen ‘huisje’, vrije weekenden en normale werkuren te hebben. Er is een kans dat we hier de hele winter blijven en dus niet naar de Cariben toegaan, maar we zullen zien.

Hoe gaat het nu met Awaywego?

Als je werkt op een jacht, maak je vaak lange dagen. En ik moet zeggen dat het schrijven voor Awaywego, op een heel laag pitje terecht kwam. Het is lastig om de motivatie te vinden om na een lange dag werken nog achter de laptop te kruipen. Als er gasten op de boot zijn werk ik de hele dag en is er al helemaal geen tijd over om te schrijven. Ook is het internet op de boot zo slecht, dat ik het na 10 minuten achter de laptop alweer opgeef. Zeker als ik een blog aan het schrijven ben waar ik de nodige research voor moet doen. En Social Media? Op Instagram ben ik nog steeds te vinden en actief, maar doordat ik veel minder actief ben en op andere tijdstippen post vanwege het tijdsverschil, nemen mijn volgers af. Ook op Pinterest en Facebook gebeurt er wat minder. Moeilijk om te zien na al het harde werken en daar voel ik mij dan ook regelmatig schuldig over, maar zo obsessief er mee bezig zijn zoals in Nederland, was ook niet goed.

Inmiddels zitten we nu natuurlijk in een huisje en ziet ons leven er ‘voor even’ wat gestructureerder uit en ben ik weer wat actiever bezig met Awaywego . Want ik vind het heel leuk om te doen!

Er staan inmiddels alweer een paar toffe nieuwe blogs online! Mijn bezoekers aantallen stijgen en ik heb een cursus gevolgd om mij te verdiepen in de beste manier om geld te verdienen met een blog. De beste manier om geld te verdienen met een blog is via affiliate marketing. Je zet dan linkjes in je blogs, van bijvoorbeeld bol.com. Als de lezer op deze link klikt en vervolgens ook iets koopt krijg ik een kleine percentage daarvan. De cursus die ik heb gedaan is de Affiliate Marketing Revolutie en het heeft mij goed geholpen om door te krijgen hoe affiliate marketing werkt en hoe ik er mee moet beginnen. De prijs van de cursus is prima, €47 euro.

awaywego

Heb ik reizen of trips op de planning staan?

Als echte Nederlander heb ik hier in Newport een fiets. Dus veel in de omgeving zien en doen is best lastig. Gelukkig wonen we in de stad en is het strand op fietsafstand. De afgelopen weken zijn we onder andere naar de toffe stad Boston geweest en hebben we de herfstkleuren in de staat New Hampshire gezien tijdens een roodtrip. Newport zelf is ook een leuk stadje en we hebben hier dus ook genoeg gedaan en gezien!

Binnenkort gaan we zeker een weekendje naar New York en we hopen dat we onze vakantiedagen kunnen opnemen. Ik heb al een hele planning gemaakt voor onze eventuele vakantie en ben dus al goed bezig met de vakantie voorpret. Maar of we uiteindelijk vrij krijgen en hoelang we weg kunnen… Geen idee. In ieder geval is onze route door Guatemala en Yucatán in Mexico al klaar!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 comments