strand-guatemala

Achter de schermen van Awaywego- deel 2

Omdat het inmiddels alweer een half jaar geleden is dat ik een persoonlijke blog had geschreven, vond ik het wel weer tijd worden voor een nieuw kijkje achter de schermen. Ik heb de afgelopen tijd weer van alles meegemaak en ook is er inmiddels alweer veel veranderd. Wat dat allemaal is, lezen jullie in mijn nieuwe persoonlijke blog.

persoonlijk

Newport in Amerika

Sinds ik begonnen ben met het werken op superjachten (zo’n zes jaar geleden) ben ik nog nooit zo lang op één plek geweest. Normaal gesproken vaar je veel en kom je dan op allerlei verschillende plekken terecht. Deze keer liep dat anders. Een jaar geleden begon ik met het werken op mijn huidige zeiljacht, die in het water ligt in Newport in Amerika. Het plan was om na een paar maanden naar Florida te gaan, vanuit daar in de winter rond te varen in de Caribbean en in de zomer naar Europa te gaan. Helaas bleken er wat problemen te zijn met de boot, die eerst aangepakt moesten worden. Er moesten nieuwe onderdelen besteld en gemaakt worden en dit duurde lang. Newport is op zich een leuk stadje, maar toch was ik wel jaloers op alle jachten die wel naar de Caribbean zijn geweest.

newport

Op vakantie naar Guatemala en Mexico

Gelukkig konden mijn vriend en ik even ontsnappen aan de kou in Amerika en vlogen we voor een maand naar Guatemala en Mexico toe! Er staan al wat blogs online, maar er komen er meer aan. Guatemala is een heel fijn en gevarieerd land. Van het leuke koloniale stadje Antigua, een nachtje slapen op een berg (na een pittige hike) met als uitzicht een vuurspuwende vulkaan, surfen bij een mooi zwart strand, relaxen bij een prachtig meer, een bijzondere en nog levendige Maya cultuur tot tempels ontdekken in de jungle! Ik heb het er heel erg naar mijn zin gehad en zou zo weer terug gaan.

We wilden graag eindigen met wat strand, kitesurfen en duiken. Omdat je dat niet echt hebt in Guatemala, besloten we terug te vliegen vanuit Mexico. Waar we stiekem ook nog even de leuke stad San Cristobal en de watervallen en Maya tempels van Palenque mee pakten. Om vervolgens te gaan duiken en te zwemmen in prachtige cenotes, te zeilen bij het azuurblauwe meer van Bacalar en te eindigen met strand en kitesurfen op het eiland Isla Holbox. Alhoewel we het ook enorm naar ons zin hebben gehad in Mexico, won Guatemala het qua land voor ons.

lanquin-en-semuc-champey

Winter in Amerika

De dag dat we terugkwamen van onze vakantie, lag er een flinke berg sneeuw in Newport. Even omschakelen dus, van zomer naar hartje winter, maar wel mooi om te zien! Voordat we op vakantie gingen hadden we tweedehands snowboards gekocht en dat zou onze winter missie worden. De dichtstbijzijnde piste was zo’n 20 minuten rijden van ons vandaan en was er eentje voor beginners zoals wij! Uiteindelijk hebben we een aantal pistes bezocht gedurende de winter. Allemaal pistes waar ze de sneeuw (gedeeltelijk) maken. Overigens is het best een dure hobby, de goedkoopste piste kostte $50 per persoon voor drie uur. Maar ontzettend leuk om weer wat nieuws te doen!

Na flink wat Youtube filmpjes bekeken te hebben, pakten we onze spullen en vertrokken we voor de eerste poging. Ik kan je zeggen, dat ik het de eerste keer bijna wilde opgeven. Best lastig om onder de knie te krijgen en de sneeuw was ook nog eens wat harder dan verwacht. Ook een beetje frustrerend voor mij was dat het mijn (golf- en kitesurfende) vriend meteen al best goed af ging… Maar opgeven doe ik natuurlijk niet aan, dus uiteindelijk kan ik zeggen dat ik na een aantal keren snowboarden, mijn laatste dag van de blauwe piste af kon, zonder (al te vaak) te vallen. En mijn vriend… tja, die ging inmiddels al van de moeilijkste pistes (zwarte diamant) af. Winter missie geslaagd dus!

Het begin van de lente

De boot was de hele winter uit het water geweest en wij sliepen in die tijd in een huisje. Maar in de lente ging de zeiljacht het water weer in en moesten we ook weer op de boot slapen. Geen klein huisje met een groot bed meer, maar een stapelbed in een kleine hut op de boot. Ook wel weer fijn, zeker ook omdat er steeds meer boten terug kwamen vanuit de Caribbean. Gezellig om weer wat bekenden te zien.

Ook was het fijn om afscheid te nemen van de winter. Lekker naar het strand te gaan en de blaadjes aan de bomen te zien komen. Ook stonden er mooie bloesem bomen in bloei en kwamen er steeds meer toeristen in Newport. Leuk om weer wat meer bedrijvigheid te zien op de straten!

beach-newport

Een onverwachts einde van onze tijd in Amerika

De hele winter was onze toekomst aan boord wat onzeker. Er waren mensen geïnteresseerd om de boot te kopen. Uiteindelijk besloten de eigenaren niet in te gaan op dit bod, maar wel de nodige veranderingen door te voeren. De zeiljacht werd overgenomen door een Grieks management team en de boot gaat zo snel mogelijk naar Griekenland varen om daar de komende jaren te blijven. Dat betekent ook dat er Griekse crew op de boot gaat werken. De eigenaren wilden graag dat mijn vriend en ik op de boot zouden blijven werken met de Grieken, maar uiteindelijk bleek er toch teveel verschil te zitten in de werk mentaliteit om goed te kunnen samenwerken. Ook de taalbarrière werkte niet mee. We hebben mede daarom besloten om ontslag te nemen. Ik ben net een weekje terug in Nederland en mijn vriend werkt nu op een ander zeiljacht in Europa.

Staan er reizen op de planning?

Natuurlijk gebruik ik de tijd in Nederland nu vooral om weer tijd door te brengen met familie. Verder ga ik in juli waarschijnlijk 10 dagen met mijn moeder weg, naar Madeira of de Dolomieten. In augustus hoop ik dan mijn vriend op te kunnen zoeken ergens in Europa. Ook staan er nog een paar dagen in de Belgische Ardennen gepland met mijn zus, moeder, neefje en nichtje. Vervelen zal ik mij dus zeker niet de komende tijd!

Bloggen voor Awaywego

Met alle veranderingen op het persoonlijke vlak, heeft het bloggen even op een laag pitje gestaan. Daarvoor probeerde ik om elke week een nieuwe blog online te brengen. Nu ik weer terug ben in Nederland, ga ik dat weer lekker proberen op te pakken. Ik heb namelijk nog genoeg leuks om over te schrijven. Gelukkig zit er nog steeds een stijgende lijn in het aantal bezoekers en krijg ik ook zo af en toe een aanvraag voor een samenwerking binnen, heel fijn!

Mijn best gelezen blogs van de afgelopen tijd zijn:

boston

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie