vakantie-madeira

Achter de schermen bij Awaywego – 3

Ben je benieuwd wie de blogger is achter Awaywego? Mijn vorige update eindigde met het verlaten van de zeiljacht waar ik op werkte en mijn aankomst in Nederland. Dat was net voordat de zomer begon en inmiddels is die helaas alweer over. Ik typ deze blog namelijk terwijl de herfst buien in volle gang zijn… Tijd dus voor een nieuwe update! Want ik heb genoeg gedaan deze zomer én het wordt tijd om iets met jullie te delen!

Zwanger!

De reden dat ik terug naar Nederland ging en niet meer zal werken op zeiljachten, is omdat ik zwanger ben! Mijn laatste boot was in Amerika, waar ik niet verzekerd was voor zwangerschap. Zo kostte mijn eerste echo in het ziekenhuis mij 800 dollar! Omdat ik graag voor de 20 weken echo de NIPT wilde doen (waarbij er gekeken wordt naar eventuele afwijkingen in de chromosomen van de baby) ben ik met 18 weken vertrokken uit Amerika. Omdat de jacht ook snel naar Europa toe zou gaan en ik drie weken op zee zitten niet zag zitten, besloot ik helaas om ontslag te nemen.

Inmiddels ben ik nu 32 weken zwanger en gaat alles gelukkig goed! Nu wordt het wel iets zwaarder allemaal, maar ik heb heerlijk genoten van de zomer in Nederland en alle uitstapjes. Hij is al echt een kleine reiziger! Mijn vriend werkt nog wel op een zeiljacht op dit moment, dus die probeer ik maar zo vaak mogelijk een foto van mijn steeds dikker wordende buik te sturen.

zwanger-reisblogger

Het prachtige eiland Madeira

Toen ik wist dat de 20 weken echo en de NIPT test goed waren, kon ik met een gerust hart een vakantie boeken! Met mijn moeder ging ik 10 dagen naar Madeira toe. Al sinds ik mooie foto’s voorbij zag komen op Instagram, stond het eiland op mijn lijstje. Ik had nog wel even getwijfeld, want zou mijn zwangere lichaam een actieve vakantie wel trekken? Ook mijn moeder had een nieuwe knie en was nog herstellende van de operatie. Gelukkig hebben we heel veel moois op het eiland gezien en veel kunnen doen. Wat een prachtig eiland is het! Echt een aanrader als je van mooie natuur en wandelen houdt. Mocht je twijfelen over Madeira als vakantiebestemming, dan raad ik je zeker aan om mijn artikel met ‘9 redenen om op vakantie naar Madeira te gaan‘ te lezen.

madeira

Pech voor mijn moeder

Helaas ging het eenmaal thuis in Nederland tijdens een kleine wandeling dichtbij huis mis met mijn moeder. Ze verstapte zich en ving zich vreemd op doordat ze bang was om haar knie te bezeren. Behoorlijk schrikken en haar pols had een vreemde kronkel… Vanwege de erge pijn gingen we met een ambulance naar het ziekenhuis en daar kregen we te horen dat ze gips zou krijgen en na twee weken geopereerd zou worden. Omdat ik op dit moment bij mijn moeder woon, kon ik haar gelukkig goed helpen met alles wat ze even niet meer kon. Heel fijn!

Op naar de Belgische Ardennen

Mijn moeder, zus, neefje en nichtje hadden voor een weekje een huisje geboekt in de Belgische Ardennen. En er was nog een bed over, dus ik mocht mee! We zaten in een mooi houten huisje vlakbij het stadje Spa. Wat een mooie omgeving daar! Volop bossen en platteland. We hebben dan ook heerlijk gewandeld en gezwommen. Ook zijn we naar Plopsaland Coo geweest, waar ik eigenlijk geen enkele attractie in mocht omdat ik zwanger was. Toch vond ik dat ik de baby attracties niet over hoefde te slaan.

De dierentuin ‘Monde Sauvage’ was ook een top uitje. Met dieren die over het algemeen genoeg ruimte hebben en een stukje safari park waar je een rondje kan rijden met de auto. Als laatste uitje hebben we de grotten van Remouchamps bezocht. Zeker een aanrader, met mooie grotten en als extraatje een boottocht op de ondergrondse rivier. Het was niet goedkoop, maar ik vond het de prijs wel waard.

Op bezoek bij mijn vriend in Sardinië

Wat had ik er een zin in, eindelijk mijn vriend weer een paar dagen zien. Hij was op dat moment in Sardinië en had zowaar een paar vrije dagen. Gelukkig voelde ik mij nog steeds goed! We hebben een kleine roadtrip gemaakt in het noorden van Sardinië. Met een zeiljacht was ik wel langs het eiland gevaren en hadden we er zelfs een zeilrace gehad, maar echt veel had ik nog niet gezien van het eiland.

Het is best een groot eiland dus moesten we keuzes maken. Ook was het behoorlijk warm, dus echte wandelingen zagen we niet zitten. Maar we hebben genoten van het het Italiaanse eten, het weer, het landschap en natuurlijk van het samen zijn. Zo zagen we het mooie stadje Bosa, snorkelden en zwommen we bij verschillende strandjes, sliepen we in toffe accommodaties, bezochten we een marktje, zagen we mooie uitzichtpunten en ging mijn vriend de laatste dag kitesurfen. De eerste dag gingen we ook nog even langs de zeiljacht van mijn vriend, ontmoette ik de rest van de crew en kreeg ik een rondleiding. Toch een gek idee, dat dit deel van mijn leven echt afgesloten is nu.

Hoe gaat het met Awaywego?

De bezoekersaantallen waren flink gestegen in de zomer, maar helaas gaan ze nu weer wat naar beneden. Ik heb wel een aantal samenwerkingen gehad, waar ik onder andere toffe Hexagons voor mocht maken! Ook ben ik druk bezig om ervoor te zorgen dat mijn website bekender wordt, door het op plekken als Bloggers Benelux te zetten. Elke week probeer ik een blog online te zetten want ik heb genoeg om over te schrijven. Natuurlijk probeer ik ook wat voor te werken, zodat ik straks een voorraadje heb. Want over een paar weken zal ik even wat anders aan mijn hoofd hebben en het druk genoeg hebben met de kleine reiziger in spé. Overigens ben ik niet van plan om het reizen op te geven. Ook zal mijn vriend, met een kleine pauze, nog op zeiljachten blijven werken. Dan kunnen wij hem natuurlijk lekker opzoeken af en toe!

Best gelezen blogs

Mijn best gelezen blogs van de afgelopen maanden zijn:

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie