reizen-2022

Hoe mijn liefde voor reizen begon

Als je zelf ook veel reist, weet je dat het bijna echt een verslaving is. Wanneer ik niet op reis ben, dan ben ik altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen en plan ik alvast mijn volgende trip. Op Instagram volg ik veel reisaccounts en ik kan helemaal vrolijk worden van mijn eigen reisfoto’s. Maar hoe is mijn liefde voor reizen eigenlijk begonnen? En wat voor reizen heb ik tot nu toe allemaal gemaakt?

Als kind namen mijn ouders mij en mijn zusje mee naar landen als Griekenland, Spanje en Turkije. Vakanties die in het teken stonden van spelen op het strand, zwemmen in de zee, lekker uit eten gaan en af en toe een excursie. Wat kan je meer wensen als kind?

Verre reizen samen met mijn ouders

Mijn ouders begonnen met duiken toen ik 9 jaar oud was. Af en toe gingen ze zonder de kinderen op vakanties om onder andere te duiken. Op het moment dat ik naar de middelbare school toeging namen mijn ouders mij en mijn zusje mee op reis naar verre bestemmingen. Met duiken begon ik toen ik 13 jaar was. Duiken is iets wat we elke reis deden, als een echte duikfamilie. Verder aten we lokaal, genoten we van de natuur, relaxten we een beetje en ontdekten we het land. Elke reis bezochten we ongeveer 4 plaatsen, dus we bleven steeds meerdere dagen op 1 plek. Zo bezochten we Maleisië een paar keer, Indonesië, het continent Afrika, Egypte en Costa Rica. De liefde voor het reizen is mij dus echt met de paplepel ingegoten. En daar ben ik mijn ouders ontzettend dankbaar voor!

Voor het eerst zonder ouders op reis

Mijn eerste reizen zonder ouders waren vakanties met vriendinnen. We gingen op vakantie in Europa en gingen natuurlijk ook uit, maar niet elke avond. Echt wat van het land zien en actief bezig zijn wilden we namelijk ook. De landen waar we naar toe zijn geweest zijn Frankrijk, Spanje, Turkije en Kroatië.

Drie weken in een gastgezin in Bielefeld

Op de middelbare school konden we ervoor kiezen om naar Duitsland toe te gaan voor drie weken. Ik zat in de stad Bielefeld in een gastgezin en op de Duitse school hadden we met andere internationale studenten een apart programma. Ondanks dat ik het wonen bij een gastgezin best lastig vond, heb ik er toch een super tijd gehad.

Stage Madrid

Toen ik de optie kreeg om drie maanden lang in het buitenland stage te gaan lopen, twijfelde ik daar geen seconde aan. Ik dompelde me onder in het Spaanse leven in Madrid, samen met de andere internationale studenten. We kregen lessen op de Spaanse Pabo en liepen stage op een basisschool. De basisschool waar ik stage liep, was een internationale school. Ik gaf daar les in het Engels. Het systeem op de basisschol was hetzelfde systeem als in Nederland op de middelbare school. Met elk lesuur een andere docent. Ik liep stage bij de science docent. Buiten het studeren, genoot ik van het Spaanse leven en het ontdekken van plekken net buiten Madrid.

Spaanse taallessen

Ik vind Spanje een heerlijk land. Het eten, het leven op straat, de sfeer in de plaatsen en natuurlijk het klimaat. Drie keer ben ik er geweest om Spaanse lessen te volgen. Eén keer in Salamanca, een keer in Granada en in Cadiz. Stuk voor stuk prachtige plaatsen! Mijn zus studeerde in Valencia en ook die stad heb ik een aantal keren bezocht. Het alleen reizen beviel me goed. De vrijheid en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Een half jaar Azië

Het begon te kriebelen om wat verder en langer op reis te gaan. Na de Pabo heb ik even gewerkt om geld te sparen en boekte ik een ticket naar Azië. Bijna een half jaar heb ik door verschillende landen in Azië gereisd. Ik had er de tijd van mijn leven! Wat is de wereld toch mooi! En de vrijheid van langere tijd op reis gaan vond ik super. Het ontdekken van nieuwe culturen en genieten van de prachtige natuur. Het land waar ik eindigde was India. Dit is uiteindelijk mijn minst favoriete reisland geworden. De constante scams, het gestaar… Ook is India het enige land waar mannen echt handtastelijk naar me toe zijn geweest op straat. Toch had India ook mooie kanten, de bijzondere cultuur, de plek Varanasi en de prachtige steden. Wat mijn favoriete land was, weet ik eigenlijk niet. Elk land was zo mooi!

ik-backpack

Wereldreis

Eenmaal terug in Nederland begon het werkende leven weer. Ik gaf les op een basisschool en studeerde aan de LOI. Eigenlijk wist ik al meteen dat ik weer voor langere tijd op reis zou gaan. Maar deze keer zou ik het goed doen, gewoon voor een jaar weg dus. Om zo hopelijk dat gereis maar eens uit mijn systeem te krijgen. Het geld sparen ging best snel. Ik woonde bij mijn ouders, bespaarde flink en werkte mezelf suf. Alweer snel vertrok ik naar Zuid-Amerika, Azië en Nieuw-Zeeland. Het jaar ging te snel voorbij. Wat genoot ik weer van de vrijheid en van de prachtige wereld.

alleen-reizen

Nederland verlaten

Na mijn wereldreis wilde ik niet meer in Nederland wonen. Ik wilde het gevoel weer hebben van het reizen. Tijdens mijn wereldreis had ik mijn Divemaster gehaald en ik vertrok naar St. Maarten om duikinstructeur te worden. Eigenlijk zou ik maar vier maanden op het eiland blijven, maar uiteindelijk heb ik vier jaar op het eiland gewoond. Ik had het er ontzettend naar mijn zin. Behalve als duikinstructeur heb ik er ook als crew op een zeilcatamaran gewerkt. Elke dag vertrokken we met de voornamelijk Amerikaanse toeristen voor een dag op zee. Tijdens mijn tijd in Sint Maarten heb ik ook nog flink wat gereisd. Ook omdat er een paar maanden zijn zonder toeristen, dus zonder werk.

Sint Maarten is een super leuk eiland om te wonen, maar op een gegeven moment werd het te klein. Ik begon met het werken op privéjachten en ontmoette op één van die boten mijn vriend. Het is hard werken, maar je ziet ook veel van de wereld. We werkten op verschillende boten en reisden in onze vrije tijd heel wat af.

Op dit moment ben ik in Nederland. We verloren onze baan op de boot, omdat de boot afgelopen winter niet naar de Cariben ging. Corona maakt voor iedereen het reizen onmogelijk, dus ook voor de eigenaar van de jacht. Ik kijk uit naar de tijd dat we weer mogen reizen, want ik heb mijn lijstje van landen waar ik naartoe wil al klaar!

werken-jachten

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.